mateusz883iron Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Witam wszystkich i proszę was o pomoc a mianowicie od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem sportstera 883n rok produkcji 2020 z niewielkim przebiegiem 4500km, kilka dni temu po przejechaniu jakiś 20-30 km wyraźnie było słychać stukanie trzaski z okolic silnika wyłącznie podczas jazdy i w dodatku na niskich obrotach 1800-2300 przy zwiększeniu prędkości problem znika . Trzaski o których mowa czasami ustępują po przejechaniu krótkiego odcinka i pojawieniu się ponownie po 10-15km. Na biegu jałowym przy rozgrzanym oraz zimnym silniku zjawisko to nie występuje , zaznaczę jeszcze że dźwięk który się pojawia brzmi jak wrzucona nakrętka do metalowej puszki dlatego zakładałem że morze to tłumik ale samemu ciężko jest zlokalizować źródło . Z góry dziękuje za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maras677 Opublikowano 4 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 W dniu 12.04.2021 o 21:52, mateusz883iron napisał: Witam wszystkich i proszę was o pomoc a mianowicie od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem sportstera 883n rok produkcji 2020 z niewielkim przebiegiem 4500km, kilka dni temu po przejechaniu jakiś 20-30 km wyraźnie było słychać stukanie trzaski z okolic silnika wyłącznie podczas jazdy i w dodatku na niskich obrotach 1800-2300 przy zwiększeniu prędkości problem znika . Trzaski o których mowa czasami ustępują po przejechaniu krótkiego odcinka i pojawieniu się ponownie po 10-15km. Na biegu jałowym przy rozgrzanym oraz zimnym silniku zjawisko to nie występuje , zaznaczę jeszcze że dźwięk który się pojawia brzmi jak wrzucona nakrętka do metalowej puszki dlatego zakładałem że morze to tłumik ale samemu ciężko jest zlokalizować źródło . Z góry dziękuje za pomoc . Cześć mam to samo co było u ciebie przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maras677 Opublikowano 4 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 Witam mam idelane tak samo co było u ciebie przyczyna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi