MrKubek Opublikowano 28 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Cześć wszystkim. Ostatnio napotkałem problem, mianowicie posiadam motocykl Bajaj Dominar 400 rocznik 2017, przebieg ok 4000km. Jakiś czas temu uderzyłem motocyklem o skarpę (z prawej strony, zostały uszkodzone kable od zapłonu natomiast wszystko zostało naprawione), po opuszczeniu mechanika wszystko działało bez zarzutów, jednak podczas jazdy autostradą zapaliła się kontrolka niskiego ciśnienia oleju, w domu postanowiłem wymienić cały olej bo i tak miałem to zrobić, kupiłem nowy Castrol 10W50 4T i uzupełniłem do wskazanego poziomu, jednak ponownie kontrolka się zapala, dzieje się to dosłownie po kilku minutach po uruchomieniu motocykla (2-3 minuty) i w przypadku całkowitego wyłączenia motocykla kontrolka gaśnie i zapala się ponownie po kilku minutach. Dodam, że nie jestem jakiś ekspertem w dziedzinie motocykli (to jest mój pierwszy motocykl, używany), proszę o pomoc i rady co mogło się uszkodzić, ponieważ może to być pompa albo problem z czujnikiem, a nie chcę żeby doszło do jakieś poważnej awarii np. zatarcie silnika. Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi