Grzesi0 Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Hej, Ja również powoli wracam , z Mostaru przez Medjugorie dotarłem w okolice Makarskiej skąd wdrapałem się na świętego Juri'ego. Widoki przepiękne , droga wąska ale spokojnie można się minąć z autem. Na górze 7 stopni więc można nieco odsapnąć. Nocleg w dragljane nieopodal kozicy . Następnego dnia udałem się wzdłuż wybrzeża drogą nr 8 , nie tak piękną jak się spodziewałem , poprzez wszystkie większe miasteczka typu Makarska , Omis , split i Trogir aby w końcu zatrzymać się w Pakostane które w moim mniemaniu nie jest tak mocno oblegane przez turystów . Ogólnie Chorwatą się poprzewracało w głowach i ceny są dość wysokie ( ciężko znaleźć nocleg poniżej 20euro dla jednej osoby ) . Z Pakostane udałem się w kierunku plitwickich jezior których do tej pory nie miałem okazji zwiedzić , ponad 20 minut w kolejce po bilet , następnie godzina czekania na wejście. Bilet 250kun czyli jakieś 150zl !!. Warto jednak jest zobaczyć ten system jezior , multum wodospadów , ryb i ogrom wody. Motory parkują za free, oczywiście czym wcześniej tym lepiej a najlepiej jest zrobić rezerwacje online , niestety najpóźniej na dwa dni przed przybyciem . Z plitwickich do Zagrzebia gdzie miałem kolejny nocleg. A dzisiaj jestem w drodze do Brna , z przystankiem na kąpiele w termach w Sarvarze. I tak powoli zbliżam się do końca . Szerokości Grzesiek.Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savii Opublikowano 21 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Grzesi0 piękne zdjęcia i ta niesamowita pogoda.... Wracaj bezpiecznie. Ja już w domku szczęśliwy i zmęczony. Pogoda nie rozpieszczała, było zaledwie 10-15 stopni ale obyło się bez opadów. Podsumowując jednym słowem mój wyjazd mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że był bardzo udany. Zrealizowałem w 100% co zaplanowałem. Obyło się bez przygód i niespodzianek. Pogoda dopisała. Wszystkie noclegi które zabukowałem wcześniej czekały na mnie. Trasa obejmowała kraje: Polska - Słowacja - Węgry - Serbia - Czarnogóra - Albania - Grecja - Macedonia - Serbia - Węgry - Słowacja - Polska. Miasta które odwiedziłem: Nowy Sad - Szkodra - Durres - Wlora - Saranda - Porto Katsiki - Patras - Pylos - Kalamata - Kastro - Sparta - Mykeny - Epidavros - Starożytny Korynt - Korynt - Klasztor w Chaidari - Ateny - Delphi - Termopile - Lamia - Meteory - Vikos - Bitola - Ochryda - Skopje - Nisz - Twierdza Golubac - Belgrad. Przejechałem ogółem 7tyś km. Teraz Idą jesienne długie dni więc powolutku trzeba będzie pomyśleć o kolejnych wyprawach. Szerokości Savii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marci1N Opublikowano 24 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 W dniu 16.09.2019 o 22:05, Grzesi0 napisał: Pozdrowienia z Mostaru Ten ziomek na moście skoczył w końcu z niego? Będąc w lipcu jakoś mu się nie spieszyło, albo za mało kasy ludzie rzucali 🙂 Cytuj -> Zostań żołnierzem Rzeczypospolitej <- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesi0 Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Cześć, Marci1N , przepraszam że tak późno odpowiadam, niestety nie !! jakaś wycieczka go zagadywała i coś tam mu podpłacali ale tylko wyszedł do fotki i tyle 😞 Pozdrawiam, Grzesiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi