apx.2002 Opublikowano 29 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 (edytowane) Witam wszystkich uzytkowników tego forum.W maju tego roku kupiłem motorek Aprilie rx 50. Motor był bardzo wolny i słaby oczywiscie po kilku dniach stwierdzilem że kupno chińskiego cylindra i tłoka z jednym pierscieniem 90 będzie spoko rozwiązaniem. Bingo motorek po dotarciu szedł jak głupi po przetrzymaniu manetki gazu od połowy obrotów w góre ciągnął do przodu ale niestety zatarłem go raz gdzie juz przestal tak drzec w przod potem zostal zatarty drugi raz i calkowicie nie ciagnal tylko sie toczyl. Po jakims miesiacu zdecydowalem kupic cylinder pacorse 90 i tłok meteor na dwóch pierścieniach. Po dotarciu motor ma tak samo jak na tym chinskim jedzie ale nie czuc mocy doslownie strasznie wolno przyspiesza na 6 biegu to juz wogule jak nie jest rozpedzony to slabnie i trzeba redukowac Co może być nie tak? Edytowane 29 Października 2018 przez apx.2002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś50/125 Opublikowano 30 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Witam wszystkich uzytkowników tego forum.W maju tego roku kupiłem motorek Aprilie rx 50. Motor był bardzo wolny i słaby oczywiscie po kilku dniach stwierdzilem że kupno chińskiego cylindra i tłoka z jednym pierscieniem 90 będzie spoko rozwiązaniem. Bingo motorek po dotarciu szedł jak głupi po przetrzymaniu manetki gazu od połowy obrotów w góre ciągnął do przodu ale niestety zatarłem go raz gdzie juz przestal tak drzec w przod potem zostal zatarty drugi raz i calkowicie nie ciagnal tylko sie toczyl. Po jakims miesiacu zdecydowalem kupic cylinder pacorse 90 i tłok meteor na dwóch pierścieniach. Po dotarciu motor ma tak samo jak na tym chinskim jedzie ale nie czuc mocy doslownie strasznie wolno przyspiesza na 6 biegu to juz wogule jak nie jest rozpedzony to slabnie i trzeba redukowac gaźnik wyczysc wyreguluj, moze filtr powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apx.2002 Opublikowano 31 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Hej, wymyłem tą gąbke w filtrze benzyną ekstrakcyjną i wydmuchałem gaźnik od strony laczeniu z gumą i bingo :D Motorek śmiga jak głupi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś50/125 Opublikowano 5 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Hej, wymyłem tą gąbke w filtrze benzyną ekstrakcyjną i wydmuchałem gaźnik od strony laczeniu z gumą i bingo :D Motorek śmiga jak głupi :)No i git, Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi