Skocz do zawartości

Szkocja 2018 lub Ukraina+Rumunia

Dulcyn
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie motocykliści,

Zastanawiam się nad wyprawą do Szkocji w następujących terminach: druga połowa czerwca lub druga połowa lipca, ewentualnie pierwsza połowa sierpnia. Jestem elastyczny czasowo, więc mogę dopasować się pod tym kątem. Celem jest droga dojazdowa do wysp ( A830) Isle of Man plus inne wyspy, ogólnie pokręcić się co nieco, porozkoszować się mało uczęszczanym miejscami, przyrodą i pięknymi widokami. Noclegi w B&B, hostelach, namiot tez wchodzimy rachubę. Nie byłem w tych okolicach na moto, stąd pomysł . Wady tej destynacji to zmienna pogoda, wszechobecne muszki i relatywnie nienajniższe koszty. Nie liczę na duże zainteresowanie, ale może znajdzie się miłośnik/ miłośniczka tamtych okolic. Alternatywnie rozważam moją ulubioną Ukrainę Zachodnią, szlakiem sienkiewiczowskich twierdz/miejsc( Zbaraż, Kamieniec Podolski, Chocim) z wypadem do Rumunii na Transfogaraską i Transalpinę. A w ostateczności wszystko jest do dogadania 😉 Szukam fajnych , niekonfliktowych bikerów na fajny wypad pełen przygód i dobrej jazdy.

Witajcie motocykliści,

Zastanawiam się nad wyprawą do Szkocji w następujących terminach: druga połowa czerwca lub druga połowa lipca, ewentualnie pierwsza połowa sierpnia. Jestem elastyczny czasowo, więc mogę dopasować się pod tym kątem. Celem jest droga dojazdowa do wysp ( A830) Isle of Man plus inne wyspy, ogólnie pokręcić się co nieco, porozkoszować się mało uczęszczanym miejscami, przyrodą i pięknymi widokami. Noclegi w B&B, hostelach, namiot tez wchodzimy rachubę. Nie byłem w tych okolicach na moto, stąd pomysł . Wady tej destynacji to zmienna pogoda, wszechobecne muszki i relatywnie nienajniższe koszty. Nie liczę na duże zainteresowanie, ale może znajdzie się miłośnik/ miłośniczka tamtych okolic. Alternatywnie rozważam moją ulubioną Ukrainę Zachodnią, szlakiem sienkiewiczowskich twierdz/miejsc( Zbaraż, Kamieniec Podolski, Chocim) z wypadem do Rumunii na Transfogaraską i Transalpinę. A w ostateczności wszystko jest do dogadania Szukam fajnych , niekonfliktowych bikerów na fajny wypad pełen przygód i dobrej jazdy.

Hej, ja chętnie wybrałbym się na taką wyprawę i szukam towarzystwa:-)

Szkocję planuję od jakiegoś czasu ale zawsze coś innego wyskakuje, W tym roku nie dam rady bo są inne plany ale może w przeszłym roku w końcu się zdecyduje. Dajcie znać jak było gdybyście pojechali w tamte rejony. Chętnie posłucham relacji.....

Szerokości życzę Savii

Cześć Savii,

Ze Szkocji niestety nic nie wyjdzie- brak chętnych. Postaram die odezwać za tok, może coś wyjdzie. Poli co 23.6 wyjeżdżamy do Rumunii.

Pozdrawiam

Jarek

Szkocję planuję od jakiegoś czasu ale zawsze coś innego wyskakuje, W tym roku nie dam rady bo są inne plany ale może w przeszłym roku w końcu się zdecyduje. Dajcie znać jak było gdybyście pojechali w tamte rejony. Chętnie posłucham relacji.....

Szerokości życzę Savii

Cześć Hornet.

Dzięki za propozycję wsparcia. Z uwagi na brak chętnych odpuszczam póki co temat. Jak dojdzie kiedyś do wyjazdu do Szkocji nie omieszkam się odezwać 😀.

Pozdrawiam

Jarek

Hej

Mieszkałem w Szkocji 9 lat i jak chcesz mogę ci trochę podpowiedzieć gdzie jechać i kiedy. Sam ja zjeździłem wzdłuż i wszerz.

AKTUALIZACJA

Jedziemy do Rumunii przez Słowację i Węgry. Termin 23 czerwiec-01 lipiec. Póki co jest nas dwóch. Jak ktoś jest chętny to proszę o info.

Witajcie motocykliści,

Zastanawiam się nad wyprawą do Szkocji w następujących terminach: druga połowa czerwca lub druga połowa lipca, ewentualnie pierwsza połowa sierpnia. Jestem elastyczny czasowo, więc mogę dopasować się pod tym kątem. Celem jest droga dojazdowa do wysp ( A830) Isle of Man plus inne wyspy, ogólnie pokręcić się co nieco, porozkoszować się mało uczęszczanym miejscami, przyrodą i pięknymi widokami. Noclegi w B&B, hostelach, namiot tez wchodzimy rachubę. Nie byłem w tych okolicach na moto, stąd pomysł . Wady tej destynacji to zmienna pogoda, wszechobecne muszki i relatywnie nienajniższe koszty. Nie liczę na duże zainteresowanie, ale może znajdzie się miłośnik/ miłośniczka tamtych okolic. Alternatywnie rozważam moją ulubioną Ukrainę Zachodnią, szlakiem sienkiewiczowskich twierdz/miejsc( Zbaraż, Kamieniec Podolski, Chocim) z wypadem do Rumunii na Transfogaraską i Transalpinę. A w ostateczności wszystko jest do dogadania 😉 Szukam fajnych , niekonfliktowych bikerów na fajny wypad pełen przygód i dobrej jazdy.

Cześć Banditos,

Pasuje Ci wyjazd 23.06. do Rumunii ?

Pozdrawiam

Jarek

Hej, ja chętnie wybrałbym się na taką wyprawę i szukam towarzystwa:-)

• 3 miesiące temu...

Hej

Mieszkałem w Szkocji 9 lat i jak chcesz mogę ci trochę podpowiedzieć gdzie jechać i kiedy. Sam ja zjeździłem wzdłuż i wszerz.

Witam

W przyszłym roku planuję wyjazd do Szkocji. Mam nadzieje, że w końcu uda mi się to zrealizować. Byłbym rad o jakieś cenne wskazówki gdzie pojechać, co zobaczyć no i w jakim okresie najlepiej się tam udać. Wstępnie planuje druga połowa czerwca dlatego będę wdzięczy za jakąkolwiek informacje. Myślę tu o pełnych dwóch tygodniach z weekendami. Z góry wielkie dzięki…

Szerokości życzę

Savii