SkuNik Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Witam, posiadam aprilie rs 50 z 2008r (seria), wydech Leo Vince V6. Jestem w trakcie wymiany całego napędu i nie mogę się zdecydować jakie zębatki zakupić, obecnie posiadam 11/53 i przy 12tyś obrotach v-max wynosi 85km/h. Motorek ma fajne przyśpieszenie, ale chciałbym zwieszyć v-max stąd moje pytanie, jakie zębatki polecacie włożyć aby nie stracić aż tak bardzo na przyśpieszeniu a polepszył się v-max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkuNik Opublikowano 20 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 (edytowane) Witam, posiadam aprilie rs 50 (2008r) d50b0. Kilka dni temu wymieniłem łańcuch + zębatki, przelozenie 13/52 (wcześniej było 11/53) i nie odczulem za dużej różnicy w spadku mocy, ani na v-maxie, jedynie co to teraz moto leci na 10k obr 85/h (i nie chce wyciągnąć więcej obr, chyba że z górki to 11k wejdzie przy 90km/h), a wczesniej przy 12k ledwo szla 85. Wydech posiadam LeoVince v6, i nie chciał bym go zmieniać bo trochę wydałem za niego, ale za to planuje wymianę cylindra (prawdopodobnie power force 70cc + gaznik 21mm), i stad moje pytanie czy takiemu cylindorwi bedzie odpowiadał moj aktualny wydeszek i jakie ewentualnie osiągi będą na takim zestawie? Edytowane 20 Maja 2018 przez SkuNik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi