norbi_ Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2005 No witam po dłuższej nieobecności. Więc simek sobie stał przez zime... klin na wale pękł.... wczoraj postanowiłem się wziąć za niego. Długi weekend itp. Kiln udało się wymienić co nie było łatwe. Całe popołudnie za nim ganiałem. Iskra była super przy nawet delikatnym kopnięciu kopajki:). Nie odpalił. Dzisiaj również się naganiałem... wszystkie standardowe czynności jak poziom paliwa w komorze itd. itp. W ostatnim akcie desperacji zakupiłem nowe paliwo i olejek.Wlałem iii endendenden ;) ale objawy podobne: Odpala tylko przy odkręconej manetce na maxa, powili wejdiz ena obroty i chodiz ... oczywiście na wysokich obrotach. Przestawiłem iglice....yy niżej na drugi ząbek z pięciu (była na środkowym) i jakby lepiej... tzn wrzuciłem 2 bieg i czasami się rozpędzał. Dodam ze mam zębatke zmienioną na większą (chyba.... szybciej jedzie o jakies 5-7 km/h ) o dlatego spadek mocy jest tak odczuwalny. Już myslałem ze pojeżdże sobie dzisiaj. Gaźniki mam 2... jeden dostałem o dznajomego... miał dwa tyle ze nie sądze zeby dał mi ten lepszy..... na moim miałem zjechany gwint od dyszy wolnych obr. Spróbuje od kogoś porzyczyć gaźnik i się zobaczy. Należy dodac ze wolnych obrotów nie da się ustawić. Spuszcze z gazu ponizej pewnej wartości i gaśnie. Zobaczymy co w poniedziałek. Pozdrawiam i dzięki za poprzednie odpowiedzi ... napisze co dalej w poniedizałek bo gdybac sobie mozemy... chyba ze jakies konkrety to będe zadowolony z propozycji. norbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbi_ Opublikowano 2 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 no nie załatwiłem gaźniorka. Może się uda gdzieś kupić. Na kolegi gaźniorku jest dobrze a załoze swój i kupa:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SimsonFun Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 ja Posiadam praktycznie cały gaźnik w częściach na 100% dobry bo kiedyś na nim jeździłem i bylo oki teraz mam nowy i tamtego nie uzywam. Posiadam równiez dokładną instrukcjie jak dobrze go wyregulowac (sprawdzone u kumpla) jak bys był zainteresowany to napisz [email protected] lub gg 6413701 Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi