dziku23 Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Cześć motowariaty.Ostatnio przydarzył mi się następujący problem. Pokonałem moją SV-ką godzinną trasę po czym zrobiłem sobie postój. Po 5 minutach postoju po przekręceniu kluczyka w stacyjce zaczął wydobywać się głośny dźwięk przypominający buczenie/chrobotanie przypominający dźwięk wrzucanego wstecznego w samochodzie z niesprawnym sprzęgłem (jeśli wiecie co mam na myśli :) ). Dźwięk był na tyle głośny że mówiąc do kogoś musiałem nieco podwyższyć ton. Po ok 2 godzinnej przerwie, gdy moto ochłonęło ponownie spróbowałem i żadnego dźwięku nie było. Odpalił normalnie i normalnie jechał bez żadnego problemu.Napisałem do kolegi to wspomniał coś o pompie paliwa.Pewnie każdy tu wie jaką specyfikę ma silnik SV 650 ale w ramach przypomnienia jest to widlasty dwucylindrowiec na gaźnikach.Co się mogło stać? Nie ukrywam że sytuacja nieco mnie speszyła biorąc pod uwagę chęć wybrania się nieraz w dłuższe trasy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.marcin Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 No jak na gaźnikach to raczej pompy paliwa tam nie ma,może rozrusznik taki dźwięk wydawał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi