Skocz do zawartości

Skandynawia - Nordkapp 2017

papryyk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Szukam współtowarzysza podróży.

Na początku lipca (ewentualnie ostatnie dni czerwca) planuje ruszyć na Nordkapp. Trasa wstępnie zaplanowana, promem z Gdyni do Karlskrony, dalej Norwegia i tam najfajniejsze trasy widokowe, powrót przez Finlandię i albo znowu do Szwecji + prom z Karlskrony albo przez Łotwę i Litwę (do ustalenia). Dystans ok 7000 - 7500 km. Jeśli chodzi o budżet to standardowo jak na tego typu wyjazdach: paliwo + wyżywienie + noclegi + inne atrakcje. Spanie... zawsze nocowałem na kwaterach, tu aby zejść trochę z kosztów biorę pod uwagę namiot. Czas ok 20 dni. Zainteresowanych zapraszam do kontaktu. Pozdrawiam :)

Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale...

http://wyprawy-patryka.blogspot.com

Ja startuje 14 czerwca po południu, lecę przez kraje nadbałtyckie 16tego o 8;00 mam już zabookowany prom z Tallina do Helsinek. trasa w odwrotnym kierunku niż Twoja. Czas mam do 2 lipca. Ja lece nisko budżetowo namiot i duuuużo jedzenia do kufrów

Zauważyłem, że większość rusza w pierwszej połowie czerwca, ja niestety nie mogę :angry: Z jakim wyprzedzeniem robiłeś rezerwacje na prom? Jakie są koszta promu? Masz jakąś stronkę?

Pozdr. :)

W dniu 15.05.2017 o 11:53, papryyk napisał:

Zauważyłem, że większość rusza w pierwszej połowie czerwca, ja niestety nie mogę :angry: Z jakim wyprzedzeniem robiłeś rezerwacje na prom? Jakie są koszta promu? Masz jakąś stronkę?

Pozdr. :)

Olać rezerwację :) Płynąłem dwa razy z Tallina do Helsinek z "marszu" i nie było żadnego problemu z biletami. W 2013 za moto płaciłem 66 euro.

W dniu 8.05.2017 o 13:03, papryyk napisał:

Witam wszystkich,

Szukam współtowarzysza podróży.

Na początku lipca (ewentualnie ostatnie dni czerwca) planuje ruszyć na Nordkapp. Trasa wstępnie zaplanowana, promem z Gdyni do Karlskrony, dalej Norwegia i tam najfajniejsze trasy widokowe, powrót przez Finlandię i albo znowu do Szwecji + prom z Karlskrony albo przez Łotwę i Litwę (do ustalenia). Dystans ok 7000 - 7500 km. Jeśli chodzi o budżet to standardowo jak na tego typu wyjazdach: paliwo + wyżywienie + noclegi + inne atrakcje. Spanie... zawsze nocowałem na kwaterach, tu aby zejść trochę z kosztów biorę pod uwagę namiot. Czas ok 20 dni. Zainteresowanych zapraszam do kontaktu. Pozdrawiam :)

Witam

Chętnie się wybiorę proszę o kontakt email: krzysztofkc@poczta.onet.pl lub 784522106 Pozdrawiam krzysztof

Panowie Misiek 63 i pepe68 dzięki za info. Na pewno skorzystam. :biggrin:

krzys74 - napisałem do Ciebie poprzez forum, sprawdź skrzynkę.

Pzdr, :rolleyes: