KrystianG12 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie mam maly problem z motocyklem suzuki dr 125, problem polega na braku iskry co moze byc spowodowane niekompletna elektryka. W załaczniku dołaczam schemat instalacji elektrycznej mojego pojazdu ktory dopasowałem z serwisówki. Potrzebuje kilka podpowiedzi aby podłaczyc schemat na krotko omijając jak najwiecej zbednych elementow. 1. Stacyjka zwarta, pomarancz z czerwonym, brazowy z siwym. 2. Czujnik luzu powinien byc zmasowany, wedlug schematu to przewody niebieski oraz niebiesko-zielony czy te dwa przewody powinny byc ze soba zwarte ? 3. Mimo zwarcia przewodow stacyjki oraz czujnika luzu rozrusznik nie reaguje, czujnik klamki sprzegla rowniez.masowalem na krotko, co moze byc przyczyna ? ( na krotko odpala, przejscie w przycisku rozrusznika jest, sprawdzalem buzzerem) 4. Stator posiada 5 przewodow, 3 zolte do regulatora w ktorych powinien byc prąd zmienny a pradu nie ma, czyli stator do wymiany ? 5. Po podlaczeniu akumulatora prad do modulu doplywa kablem pomaranczowym, czyli modul jest zasilany pradem DC, to znaczy ze do uzyskania iskry prad ze statora nie jest potrzebny? Jedynym elementem jest impulsator ? 6. Patrzac na kabel niebiesko-bialy w module zaplonowym, czy ten kabel ma plyw na iskre ? Jest on podlaczony pod jakas diodę. Na chwile obecną nie mam wiecej pytań, jezeli ktos miał doczynienia z elektryka w suzuki dr 125 lub innym motocyklem tego typu to bardzo bym prosił o rady w podłaczeniu elektryki omijając elementy niemajace wplywu na prace silnika. Edytowane 19 Kwietnia 2017 przez KrystianG12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianG12 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Mechanicg tu po ch**u :P narka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi