R46 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 WitamZastanawiam się nad kupnem CBF 600S z roku 2004. Znajomy sprzedaje i mi go poleca mówiąc że jest jego w 100% pewny. Byłem go zobaczyć i z oględzin oraz rozmowy wynika że:- podczas puszczenia kierownicy przy około 100 km/h na kierownicy są lekkie wibracje. Sprzedający mówi że to wina opony, ponieważ sprawdzał jej wyważanie i stan u wulkanizatora i stwierdzili że w jednym miejscu jest nierówno starta- opony przód jak i tył są do wymiany w tym sezonie- akumulator został wymieniony w zeszłym roku na co jest faktura, wyregulowane gaźniki, a 2 lata temu uszczelnione lagi- mówi że owiewka najprawdopodobniej została wymieniona ponieważ jak kupował to zauważył że numery nie są zgodne- co jest do zrobienia: sprzedający mówi że napęd jest do naciągnięcia a w przyszłym sezonie może okazać się do wymiany, podobnie z klockami hamulcowymi do wymiany po sezonie- sprzedający mówi że może okazać się że tylna tarcza też może być do wymiany na przyszły rok. Sprawdzałem i moim zdaniem nie ma jeszcze na niej wyczuwalnego rantu.- silnik na zimno od razu łapieCena wyjściowa to 9 tys, przy czym mówi że opuszcza na komplet opon, w zestawie kuferSprzedający to znajomy z tej samej miejscowości. Motocykl nie posiada stopki centralnej - nie wiem czy jest to typowe dla tego modelu i rocznika.[EDIT] sprawdzone, typowe dla tego rocznika Proszę o ocenę czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Dawaj Fotki, może to moja była CBFka :D Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R46 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) https://zapodaj.net/e648877e9ccb9.jpg.html https://zapodaj.net/0e0bd5febd9c5.jpg.html https://zapodaj.net/c2a440a974f86.jpg.htmlDawaj Fotki, może to moja była CBFka :D Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez R46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Nie moja :D - lekkie wibracje przy 100km/h to może opona a może główka ramy albo źle wyprostowane półki.- owiewka nowa, możliwe że stara była poklejona albo połamana od dzwona- nie wiem jak to z tymi gaźnikami, bo nie pamiętam czy ten rocznik już nie był na wtrysku- klocki, tarcza z tyłu, napęd ...... no jest to koszt ok 1000 zł jak nie więcej- centralnej chyba nie miałem :D Powodzenia, weź za 8000 zł Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 to jest stary silnik jeszcze na gazniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R46 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Nie moja :D - lekkie wibracje przy 100km/h to może opona a może główka ramy albo źle wyprostowane półki.- owiewka nowa, możliwe że stara była poklejona albo połamana od dzwona- nie wiem jak to z tymi gaźnikami, bo nie pamiętam czy ten rocznik już nie był na wtrysku- klocki, tarcza z tyłu, napęd ...... no jest to koszt ok 1000 zł jak nie więcej- centralnej chyba nie miałem :D Powodzenia, weź za 8000 złTen rocznik jeszcze nie jest na wtrysku.Dokładnie gdzieś tak szacowałem wymianę tych części eksploatacyjnych. Są to zużywające się części wiec po ich wymianie będzie chwile spokój a bedę wiedział co mam. Czyli mówisz że warta jest zachodu w tej cenie powiedzmy koło 8k?Z tego co słyszałem to silniki w CBF-ach są dosyć pancerne,więc skoro na chwile obecną nie daje żadnych niepokojących znaków to powinno być ok. Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez R46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Ja na 3 cylindrach zrobiłem prawie 8000 km po EU ..... palił jak smok ale jechał ....... Silnik nie do zdarcia i w sumie fajny sprzęt. Za 8k bierz. Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi