hadman Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Witam,mam pytanko gdyż już zrobiłem troche KM moim x-maxem i zastanawia mnie fakt że gdzie nie wyczytałem to ludzie co testowali xmaxa podawali zakres od 2.5 do 3 litrów nie oszczedzając manetki i nie stosując super sposobów na oszczędzanie paliwa. Mianowicie mi ostatnio zaczął żyd świecić przy 270 KM, dojechałem do 295 KM i zalałem bak ( wlałem 9L tylko więc tak jakby 3L jeszcze były w baku ?! ) tak czy siak spalanie wychodzi 4 Litry to troche sporo bo myslalem ze tak 3.5 max bede miał..jeżdżę w mieście ale nie koniecznie zgodnie z przepisami ;) utrzymuje prędkość 70-90 kmh przy obrotach 7-8K.. ze świateł ruszam dynamicznie także nie oszczędzam zbytnio gazu. mam dopiero w sezonie zrobione niecałe 500 KM więc na pewno będe jeszcze miał obszerniejsze wyniki spalania ale chciałem się poradzić jak to w waszych maszynach wygląda. Nie przeszkadza mi 4L spalania tylko chciałem wiedzieć czy inni też tak mają ;P pozwoli mi to jakoś lepiej to przełknąć ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomis69 Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Ciśnienie w oponach jest odpowiednie? Jeżeli jest niższe to może więcej palić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi