bartini6 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Witam. Nie dawno zakupiłem suzuki xf freewind 650 i od samego początku problemem był nieregularnie napięty łańcuch do tego pracował bardzo głośno. Wymieniłem cały nowy napęd, niestety... problem ten sam, dziś przed wycieczką sprawdzałem naciąg łańcuch i w jednym miejscu jest luźny, przekręcam koło i łańcuch się napina. Kolejnym niepokojącym problemem jest dziwny trzask od strony sprzęgła, dzieję się to raz na jakiś czas na ciepłym silniku, najczęściej kiedy stoję na światłach na wciśniętym sprzęgle, słychać trzask - puknięcie i silnik zostaje przyduszony na sekundę lub całkiem zaduszony. Nie dawno zmieniłem olej z filtrem, ma przejechane około 200km, olej castrol power T4 10w40. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi