adamsportcity Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Witam,jestem Adam, jestem szczęśliwym posiadaczem skutera Aprilia Sportcity 125, podczas regulacji gaźnika zauważyłem dziwną sprawę, mianowicie nie mogę ustawić prawidłowego składu mieszanki,a przynajmniej nie mogę uzyskać legendarnego koloru świecy tchibo z łaciatym :). Zaniepokoił mnie ten fakt, ponieważ jak każdy chciałbym aby mój silniczek miał najlepszą mieszankę, a moja wiedza nie jest wystarczająco duża aby zdiagnozować co jest nie tak. Dlatego zwracam się do Was o pomoc, co waszym zdaniem może być przyczyną. Świece sprawdzałem około 10 ciu razy podczas regulacji za każdym razem oczyszczając, sprawdzałem paląc moto w miejscu i po kilku kilometrach w różnych zakresach regulacji, za każdym razem świeca jest czarna. Ni mniej ni więcej, po prostu czarna i sucha. Olej jest nowy, zresztą silnik nie bierze oleju, filtry nowe, świeca ma około 3 tys przebiegu, gaźnik był czyszczony. Czy może być to wina nie wyregulowanych luzów zaworowych (przez16 tys km nie były regulowane) a może i od nowości (teraz ma 29tys), czy zła świeca, czy może coś innego? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam wszystkich! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi