Kuno Stein Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Witam. Mam prroblem z ponowna rejestracja motocykla w UK. Sprawa wygla tak:W 2011 moto zostało kupione w UK i sprowadzone do PL i zarejestrowane. W 2012 kupiłem go od gościa który go miał przez rok. Przerejstrowalem na siebie, ubezpieczyłem, zrobiłem przegląd itd. Teraz od 8 miesięcy jestem w UK i chciałem mojego sprzeta sciągnąć tutaj i zarejestrować na angielskie blachy. Jednak według przepisów podobno jest to niemożliwe, ponieważ jesli jakis pojazd w UK został wyrejestrowany i wystawiono na niego papiery eksportowe to nie ma możliwości ponownego zarejestrowania w Anglii. W PL słyszałem ze tez tak jest. Czy to prawda? Czy jest jakis sposób żebym mogl zarejestrować mojego Triumpha ponownie w UK? Prosze o mądre rady. Inaczej bede go musiał sprzedać w Polsce :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Sprzedaj w Polsce, choć przymusu sprzedaży nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kjujik Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Problemu nie widze bo jak na razie jestes na etapie "slyszalem".Zacznij tutaj https://www.gov.uk/importing-vehicles-into-the-ukZamow papiery i dzialaj. Pytania? Dzwon do DVLA - chetnie odpowiedza - od tego sa. Kompletna bzdura z tym co slyszales tak nawiasem. Cytuj Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuno Stein Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Etap "słyszałem" dotyczy przepisów w PL. Co do Anglii to jest to pewne bo mam to juz potwierdzone wiec trudno to nazwać bzdurą. W Polsce moze byc tak samo jesli to jest oparte o jakaś dyrektywę unijna. W każdym razie dziekuje za Twoja odpowiedz. Musze jednak szukac jakiegos rozwiązania sprawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kjujik Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 No coz, widocznie mieszkasz w innej Anglii, powodzenia :) Cytuj Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuno Stein Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Dziekuje mimo wszystko, ponieważ nie wiem po co ten zbędny sarkazm. Mieszkam w UK i nie tworze problemu tylko mam go realnej postaci. Dla Twojej wiedzy, sprawdzone informacje pochodzą z DVLA wiec jeżeli Ty wiesz cos lepiej niż oni to podziel sie prosze ta wiedza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Witam. Mam prroblem z ponowna rejestracja motocykla w UK. Sprawa wygla tak:W 2011 moto zostało kupione w UK i sprowadzone do PL i zarejestrowane. W 2012 kupiłem go od gościa który go miał przez rok. Przerejstrowalem na siebie, ubezpieczyłem, zrobiłem przegląd itd. Teraz od 8 miesięcy jestem w UK i chciałem mojego sprzeta sciągnąć tutaj i zarejestrować na angielskie blachy. Jednak według przepisów podobno jest to niemożliwe, ponieważ jesli jakis pojazd w UK został wyrejestrowany i wystawiono na niego papiery eksportowe to nie ma możliwości ponownego zarejestrowania w Anglii. W PL słyszałem ze tez tak jest. Czy to prawda? Czy jest jakis sposób żebym mogl zarejestrować mojego Triumpha ponownie w UK? Prosze o mądre rady. Inaczej bede go musiał sprzedać w Polsce :-(Jezeli zostaly wystawione papiery eksportowe, to znaczy, że min. VAT został w Anglii. Tak się dzieje nie tylko w Anglii ale w zasadzie każdym kraju. Ponowna rejestracja, była by oszustwem podatkowym. Pytanie jescze może być takie, co było w papierach, jeżeli chodzi o uszkodzenia. Być może i tutaj jest problem. Moto nie ma możliwości ponownej rejestracji, bo np. uszkodzenie eliminowało go z ruchu drogowego na zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi