brzeczyszczykiewicz Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Witam wszystkich miałem wypadek samochód nie udzielił mi pierwszeństwa Nino i było duże booom. Ja oraz moja dziewczyna spędziliśmy ponad 2 tyg w szpitalu . pasażerka z auta prawdopodobnie nie będzie mogła chodzić. Sprawa trafiła do sądu ponieważ jechałem trochę za szybko. I tu mam pytanie czy całą wina jest po stronie kierowcy auta? Jechałem ok 80 na 50 czy to ma jakieś znaczenie co do ustalenia z czyjej winy był wypade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 To ocenią biegli - czy przekroczenie prędkości miało wpływ na zaistniałą sytuację czy też nie. Nie można wykluczyć również sytuacji, w której zarówno Pan jak i kierowca samochodu poniesienie odpowiedzialność karną za to zdarzenie, jeżeli zachowanie obu uczestników ruchu spowodowało wypadek. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi