Skocz do zawartości

softail na wtrysku szarpie i strzela w rurę

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo proszę o poradę techniczną do tematowego problemu. Opiszę go w paru słowach. Motocykl to softail deuce 1400 na wtrysku. Odpala na dotyk, na wolnych obrotach chodzi idealnie, wolna jazda bez problemów, szybsza także ale wszystko do czasu jak się ekstremalnie rozgrzeje. Słowo ekstremalnie ma tu duże znaczenie, gdyż problem występuje w upały. Dla przykładu wsiadam raniutko przejeżdżam około 100 km no i może sporadycznie szarpnie. Temperatura otoczenia rośnie np.30 stopni C motocykl mógł stać nawet do ostudzenia, wsiadam odpalam bez problemów ale prawie natychmiast szarpie i przy spadaniu obrotów strzela w rurę. Motocykl ma wolne wydechy firmy Vance Hines, wymieniłem już świece ( i tu parę rodzajów NGK, DRAG), przewody wysokiego napięcia wraz z fajkami oryginalnie zarobionymi oraz cewkę bez najmniejszej poprawy.Z objawów jakie zaobserwowałem to z przedniego cylindra świeca nie do końca przepala, nawet ma lekki nagar i jest leciuteńko zakopcona i iskra na obu garkach jest nijaka, bardzo słaba większą miałem w komarku :) objawy występują także po wymianie przewodów, świec i cewki. Jeszcze jedna sprawa, motocykl podczas ostatniej jazdy bardzo mocno szarpał w czasie miejskiej jazdy, postawiłem go w garażu niczego nie dotykałem, dzisiaj z rana w lekko chłodnawy dzień motor

sprawdź błędy na liczniku ale podejrzewam czujnik w przednim cylindrze.

Moto było w warsztacie i nic nie wykazało :) szok !!! Jeśli mógłbym Cię prosić o bardziej szczegółowe rozwinięcie swego postu, a mianowicie o jakie błędy może chodzić i na jakim liczniku i gdzie znajduje się czujnik i za co on głównie odpowiada (zapewne chodzi o dozowanie mieszanki). Mam ogólny poziom wiedzy mechanicznej, ale co do elektroniki bym był wdzięczna za pomoc.