INTRUZ 600 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Witam od pewnego czasu w moim Intruderze zaczęły ciężko wchodzić biegi ( po zębach ) wymieniłem płyn ,odpowietrzyłem(przewód sprzęgła w metalowym oplocie) i jest poprawa ale po przejechaniu kilkunastu kilometrów problem wraca czym silnik bardziej rozgrzany to wydaje się gorzej Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
As Kier Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Nie znam Twojego moto ale miałem podobnie. Nagrzewała się dźwignia zmiany biegów i zapierała o gmol. Rozgrzej moto, postaw na centralce i sprawdź co Ci blokuje biegi. Śrubokręt, regulacja i po zawodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTRUZ 600 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Nie znam Twojego moto ale miałem podobnie. Nagrzewała się dźwignia zmiany biegów i zapierała o gmol. Rozgrzej moto, postaw na centralce i sprawdź co Ci blokuje biegi. Śrubokręt, regulacja i po zawodach.Nie dzwignia się o nic nie zapiera tu raczej problem tkwi gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
As Kier Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Od silnika coś się nagrzewa i wtedy blokuje. I tak albo sprzęgło (nie wysprzęgla do końca), albo coś blokuje pełny ruch zmiany biegów. Ja bym szukał najpierw przyczyn na zewnątrz, przy silniku. Następny krok to zaglądanie do środka. A te zapieranie zauważyłem dopiero stojąc obok moto. Wiesz, to może być jakaś śrubka zapierająca o podnóżek itp., albo przy oringu spróbuj coś podregulować. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTRUZ 600 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Ok przyjrzę się temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi