Skocz do zawartości

Wyzwanie

Neno
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wjeżdżamy na granicę, otacza nas zgraja ludzi.

Chcą sprzedać wszystko, walutę, podarki i cholera wie co jeszcze.

Sama granica jak to granica... wizy niby z nieśli ale chłopaki musieli i tak zapłacić za pieczątkę wbita w paszport która wiza nie była. Komendant ponoć wie najlepiej...

I tak biegają chłopcy od okienka do okienka, od biurka do biurka. Potem wpadają na durny pomysł, że nas tu same zostawią. Same! Och*** chyba!

Dalej nas puścić nie chcą, bo noc, bo jakiś prezydent przyjeżdżał, że strzelają do każdego bez ostrzeżenia... no cuda wianki, przeróżne historie.

Przez chwilę słyszę jak chcą rozkładać karimaty i spać koło nas ale ten pomysł tez odpada i puszczeni przez Senegalczyków wracamy znów do ich kraju, do pobliskiego hostelu.

Mamy cudny, zadaszony parking, a chłopcy pokoje z moskitiera i stolik.... tak, stolik przed pokojami. Nie było ich 5minut, może 10. Rozpakowali się i wrócili. Po co ? No ja to po co ?

Kiedyś te 9L trzeba wypić...

fNRl0P.jpg

iRGyt2.jpg

iHdRjV.jpg

Że też ich nie wywalili na kasę Ci z ruchomego, chodzącego kantoru. Wiem, że tego nie zrobili bo chłopaki chyba bank rozbili. Koleś poleciał w miasto bo mu się kasa skończyła ;) a im tego co dostali starczyło do końca a nawet zostało. A wymienili raptem po 2 banknoty.

Rano procedura na granicy trwała 10 sekund i polegała na machnięciu ręka - "możecie jechać" , to pojechaliśmy...

Bilety na prom, 15minut oczekiwania i płyniemy.

Mało widzę z tego promu ale ogólnie w tej Gambii jest zaje***. Podoba mi się. Chce tu wrócić!

A kraj ten przywitał nas takimi widokami:

ZJc7i0.jpg

sHmT8l.jpg

pO0a9Q.jpg

Yzkbsr.jpg

9YV6KG.jpg

3B0sPc.jpg

H79mZ2.jpg

Przebijamy się przez nudny i zatłoczony Bandżul uciekając od zgiełku, tłumów, od komercji.

I już po południu mamy to, czego szukaliśmy...!

Życie jest piękne! Mogło by trwać wiecznie!

Cdn.

QRUc6s.jpg

Wizyta w wiosce, z dala od turystów wydawała mi się nie lada gratką. Myślałam, że będą mnie podziwiać, dotykać, pieścić swym ciekawskim wzrokiem a tymczasem nic z tych rzeczy. No to wpadłam na to, że może lśniące, potężne BMki zrobią wrażenie na miejscowej ludności. Też pudło. Oni dużo bardziej niż nami zainteresowani byli naszymi kierowcami....

na chwilę zostałam sama gdy tymczasem mój kierownik przechadzał się po plaży podnosząc co chwilę aparat do oka, kadrując:

FzDPFA.jpg

dRrTX7.jpg

3XGns8.jpg

9m8n9l.jpg

nR76jP.jpg

nghj4D.jpg

lrLU14.jpg

9WWPwY.jpg

OghpCg.jpg

FsRW0j.jpg

gLwriY.jpg

0Kbpy3.jpg

Lm6xTk.jpg

bt3WjZ.jpg

nvdWKp.jpg

GMiuP3.jpg

qWPNaC.jpg

cd po przebitce (limit obrazków wyczerpany) ;)

2Nj2Ko.jpg

Stoję tak sobie... i tylko olej mnie zalewa bo mogli mnie przecież ustawić okiem do świata...

Tymczasem ekipa rozpakowuje się i zaczynają się przygotowania do obiadu, zakupy, krzątanina w kuchni. Ekipa ma totalny chillout. My, maszyny również.

v3ovhm.jpg

Biały, dwugalonowy pojemnik opuszcza mnie i oddala się w kierunku plaży. Dobrze wiem co będzie się działo... suto zakrapiany obiad się szykuje.

zaaSnR.jpg

Hmmm nie wiem dlaczego skończyło się na symbolicznym toaście za zdrowie napotkanego Norwega. Chłopcy ruszyli w wioskę, po zakupy i by zobaczyć jak się tu żyje mieszkańcom. Ja i KLRa mamy fajnie bo zostawili nas w cieniu, bawarki nie przeszły przez bramkę - spaślaki ;)

LMX3M4.jpg

dRB69U.jpg

wjZHfc.jpg

zSxhQp.jpg

zq0E6C.jpg

eKAOpR.jpg

8ZZ1U5.jpg

Podano do stołu.

DVSWzR.jpg

pW20vk.jpg

Impreza! Tak bawić się nie trza! Za dużo wódki, za mało powietrza... cytując Wzgórze Ya-Pa 3.

A3vwmB.jpg

jp2KI9.jpg

CHzMtt.jpg

l30VYr.jpg

Le2wa4.jpg

LcmvCy.jpg

q0LiEs.jpg

I tak kończy się ten dzień. Zupełny lajcik, zupełny.

Rano coś czuję, że jednak kogoś głowa będzie bolała...

Kolorowych!