Piother Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Witam, Zastanawiam się nad wymianą kasku. Aktualnie jeżdżę w LS2 FF351.1 i jestem z niego raczej zadowolony.Kosztował mnie 200 zł, można wyprać wnętrze, a że w kwestii wyciszenia nie jestem specjalnie wymagającynie przekadza mi hałas w środku. Zainteresował mnie kask LS2 FF370.1 (cena, szczęka, blenda). Chciałbymzapytać o opinie osób używających kasku czy są zadowoleni z zakupu, ale też zapytać innych jaki ew. kaskmieli by do polecenia w podobnej cenie (powiedzmy do 500-600 zł). Nie musi być szczękowy, ale konieczniemusi mieć blendę i musi być nowy (tylko proszę nie polecajcie mi nolana n104 itp. bo na taki mnie nie stać.Jeżdżę głównie po mieście więc przydałaby się też w miarę dobra wentylacja. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Z tymi wyższymi modelami LS2 problemów raczej nie ma. W SHARP mają 4 gwiazdki, czyli całkiem nieźle. Tyle samo ma mój FF390 i całkiem sporo innych modeli wejściowych. Testowałem go dwa razy i spełnił swoje zadanie, a bajer w postaci pompki jest przydatny, kiedy np śmigasz w kominiarce. Blenda jest spoko, ale w moim parowała jak diabli od samego początku, zapięcie mikrometryczne też na plus. Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piother Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 @Major87 zastanawiam się dlatego na tym 370.1 bo w tej cenie tak naprawdę nie ma konkurenta, a po doświadczeniach z poprzednim modelemjestem raczej na tak. Dzięki w każdym razie za info. LwG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Stosunek cena/jakość tych kasków jest wręcz zajebisty. Taki np SHARK S700 czy S900 jest sporo droższy, a nie powala wcale.W wcześniejszych modelach LS2 były problemy z pinami wizjera, wypadały skubane i ginęły w przydrożnych krzakach. Obecnie są poprawione i sprawują się dużo lepiej.Wiadomo, że nie ma tego co porównywać z Arai, AGV czy Shoei, ale ciągle mówimy o rozwiązaniu budżetowym. Dopóki kask spełnia swoje główne zadanie (a spełnia), to nie ma się czego czepiać. Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi