Skocz do zawartości

LS2 FF370.1 - opinie użytkowników

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zastanawiam się nad wymianą kasku. Aktualnie jeżdżę w LS2 FF351.1 i jestem z niego raczej zadowolony.

Kosztował mnie 200 zł, można wyprać wnętrze, a że w kwestii wyciszenia nie jestem specjalnie wymagający

nie przekadza mi hałas w środku. Zainteresował mnie kask LS2 FF370.1 (cena, szczęka, blenda). Chciałbym

zapytać o opinie osób używających kasku czy są zadowoleni z zakupu, ale też zapytać innych jaki ew. kask

mieli by do polecenia w podobnej cenie (powiedzmy do 500-600 zł). Nie musi być szczękowy, ale koniecznie

musi mieć blendę i musi być nowy (tylko proszę nie polecajcie mi nolana n104 itp. bo na taki mnie nie stać.

Jeżdżę głównie po mieście więc przydałaby się też w miarę dobra wentylacja.

Pozdrawiam,

Z tymi wyższymi modelami LS2 problemów raczej nie ma. W SHARP mają 4 gwiazdki, czyli całkiem nieźle. Tyle samo ma mój FF390 i całkiem sporo innych modeli wejściowych. Testowałem go dwa razy i spełnił swoje zadanie, a bajer w postaci pompki jest przydatny, kiedy np śmigasz w kominiarce. Blenda jest spoko, ale w moim parowała jak diabli od samego początku, zapięcie mikrometryczne też na plus.

"Suzuki maj motór maj lajf"
En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05

Stosunek cena/jakość tych kasków jest wręcz zajebisty. Taki np SHARK S700 czy S900 jest sporo droższy, a nie powala wcale.

W wcześniejszych modelach LS2 były problemy z pinami wizjera, wypadały skubane i ginęły w przydrożnych krzakach. Obecnie są poprawione i sprawują się dużo lepiej.

Wiadomo, że nie ma tego co porównywać z Arai, AGV czy Shoei, ale ciągle mówimy o rozwiązaniu budżetowym. Dopóki kask spełnia swoje główne zadanie (a spełnia), to nie ma się czego czepiać.

"Suzuki maj motór maj lajf"
En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05