evo Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Planujemy wyjazd w dniach 30 maja do 6(7) czerwca 2015 w Bieszczady. Wyjazd z Zielonej Góry, na chwilę obecną jadą 2 moto, może ktoś chętny się dołączyć gdziekolwiek, na kilka dni lub cały wyjazd. Planowany wstępnie przejazd przez Czechy, Słowację, W Bieszczadach kilka dni(3-4). Planowane po drodze zerknąć na Kłodzko, Jesenik z Pradziadem, okolice Ostravy , Zakopane.Kulturalnych chętnych zapraszam, nie preferujemy autostrad, wymiatamy dość szybko po winklach - ale rozsądnie. O ile pogoda nie spłata nieprzyjemnego figla, wyjazd pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacu33 Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Jakimi drogami lecicie przez Czechy? Macie jakiś przebieg na mapie zaznaczony? Bo zamierzam zrobić coś podobnego, ale ok miesiąc po Was i jestem w trakcie planowania trasy. Zastanawia mnie czy przelot od Liberca do Makova na Słowacji jest możliwy "na raz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Droga jest zaplanowana ale tylko wstępnie, jeśli coś wypadnie, jakaś korekta, zmiana, czy ominięcie czegoś to też będzie ok. Nie ma ciśnienia na każdy planowany km drogi, przyjemność a nie stres i ciśnienie na plan. Wstępnie przez Kłodzko, po CZ wzdłuż granicy na Cervonohorse Sedlo - Pradziad, pod Ostravą, Zakopcem w Bieszczady. Jechałem już Liberec- Kłodzko-Kraliky-Pradziad, trasy rewelacja, kręte i dobry asfalt. 250-max.400km dziennie w górach planowane na dzień, z przerwami na krajobrazy i sjesty na polanie :). Generalnie z Liberca przez Vrchlabi/Nachod/Kraliky/Bruntal jechałem i polecam. Na raz? można, ale dupa boli i cały dzień w siodle, chyba że głównymi bez większych postojów -Liberec -Makov masz 450-480km fajnymi winklami, lub 350km nudną główną krajową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacu33 Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Dzięki za info! To mój pierwszy kilkudniowy wyjazd dlatego pytam o różne rzeczy, których nie wiem. Ja myślałem żeby wstępnie jechać od Liberca 14, potem 11 i w opawie na 57 na południe, żeby ominąć Ostrawe. No to muszę jakiś nocleg po drodze w Czechach znaleźć. Rezerwujecie takie rzeczy czy jedziecie na zasadzie, że coś się znajdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 5 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Ostravę jeśli nie zwiedzasz to lepiej ominąć,( w okolicach piękne zamki). Noclegi?, Zawsze coś znajdziesz, z reguły nie rezerwujemy, czasami jeśli koniecznie chcemy gdzieś nocować to rezerwujemy, ale gdzieś po drodze zawsze coś wolego jest. Same Bieszczady kolega chce rezerwować, więc szuka lokum. Rezerwacja to plusy i minusy, zobowiązanie i spięcie terminem, ale pewny nocleg czy luz i sponton. Zależy od podejścia, generalnie nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacu33 Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 No poszukam może noclegów w okolicach Bruntala. Niekoniecznie rezerwować żeby nie mieć spiny czasowej, ale żeby nie wylądować "w lesie". Dzięki wielkiej za wszelkie info :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RYCHU79 Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Jeśli chodzi o Czechy to przed wyjazdem zorientuj sie w remontach drogowych wiele ale to wiele dróg jest zamknietych(objazdy) lub zakorkowanych także te turystyczne.Na pewno Brno,Ołomuniec i Jesennik-Cervonochorskie-Sumperk.Sprawa świeża bo z tamtego tygodnia ,natknąłem sie przy powrocie z Objazdówki Włoch.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Dzięki za cynk, sprawdzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacu33 Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 A spytam jeszcze o jedną rzecz. Odcinek Liberec - Wetlina podzieliłem jako tako na 3 części więc wypadaja mi dwa noclegi. Jeden w okolicach Małej Moravki a drugi przed Tatrami w okolicach Liptowskiego Mikulasza. Może ma ktoś sprawdzone miejscówki noclegowe w tych okolicach i chciałby się podzielić? Odpadają kempingi i drogie hotele o wysokim standardzie. Szukam jakiegoś Penzionu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Spałem w hotelu na Cervonohorske Sedlo, polecam, duży hotel, obok mniejsze pensiony, piękne otoczenie, góry, kilka hotelików i nic poza tym, dojazd pięknymi drogami. Pod Ostravą nad jeziorkami są ciekawe pensiony ale nie pamiętam nazw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacu33 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 I jak wyjazd? Udało się wszystko? Wysłane z mojego HUAWEI U8815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Wyjazd bardzo udany, pogoda marzenie, nawet chwilami za gorąco na jeżdżenie, 4 dni w Bieszczadach, 2 w Tatrach, reszta na dojazdy. Północno wschodnie krańce Słowacji to już inny świat- Cyganie, fawele, bieda, las i ...lepiej tam nie stanąć. Słowaków tam mniejszość. Czas spędzony rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacu33 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 No to super. Mam nadzieję, że i nam pogoda się poprawi bo jak na razie to 15-20 i przelotne deszcze zapowiadają. Wysłane z mojego HUAWEI U8815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Powodzenia! Oby pogoda dopisała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacu33 Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Miałeś rację z tą północno wschodnią Słowacja. Bardziej jak środkowa Ukraina niż strefa Euro. Masakra. Więcej tam nie jadę. Dawno nie cieszyłem się tak z powrotu do kraju ojczystego :) Wysłane z mojego HUAWEI U8815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi