biker34 Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Udało się w tym roku załatwić wolne i z pracy i z domu w tygodniu 23. W związku z tym moje pytanie do forumowych obieżyświatów: czy montowane są jakieś wyjazdy w tym terminie, do których można by się podłączyć? Kierunek, który wydawałby się ciekawy to Rumunia, a może Bałkany? Udanego sezonu życzę, Biker34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertuz Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 cześć kolego!23. tydzień to dokładnie od kiedy do kiedy? (nie mam pod ręką kalendarza z podziałem na tygodnie)Ja wstępnie planuję 10 dni, koniec maja/początek czerwca i traskę: Polska - Słowacja - Węgry - Bośnia i Hercegowina - Chorwacja (jadranska magistrala) - kawałek Włoch - Austria (Grossglockner) - Niemcy - Polska. 10 dni powinno styknąć, przy założeniu, że pierwsze i ostatnie 2 dni to dojazdówka na maksa. Co do kwot: nie chciałbym wydać więcej niż jakieś 3500/4000 PLN.Na razie jestem sam, może dołączy jeszcze koleżka, też z Poznania, ale jego szanse to na razie ok. 30% Może połączymy siły?Co prawda nie obiecam Ci dziś na 100%, że wszystko już zaklepane (w robocie zawsze może coś jeszcze wyskoczyć) ale trzeba od czegoś zacząć :wink: Co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz1150 Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 cześć kolego!23. tydzień to dokładnie od kiedy do kiedy? (nie mam pod ręką kalendarza z podziałem na tygodnie)Ja wstępnie planuję 10 dni, koniec maja/początek czerwca i traskę: Polska - Słowacja - Węgry - Bośnia i Hercegowina - Chorwacja (jadranska magistrala) - kawałek Włoch - Austria (Grossglockner) - Niemcy - Polska. 10 dni powinno styknąć, przy założeniu, że pierwsze i ostatnie 2 dni to dojazdówka na maksa. Co do kwot: nie chciałbym wydać więcej niż jakieś 3500/4000 PLN.Na razie jestem sam, może dołączy jeszcze koleżka, też z Poznania, ale jego szanse to na razie ok. 30% Może połączymy siły?Co prawda nie obiecam Ci dziś na 100%, że wszystko już zaklepane (w robocie zawsze może coś jeszcze wyskoczyć) ale trzeba od czegoś zacząć :wink: Co Ty na to?cześć czy trasa sztywna , czy jeszcze w planowaniu. Termin jak dla mnie idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertuz Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 cześć czy trasa sztywna , czy jeszcze w planowaniu. Termin jak dla mnie idealny Taką traskę wymyśliłem, bo taka mi się podoba:) ale jestem otwarty na propozycje:) Co proponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz1150 Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Włochy mam w miarę zwiedzone. Może kierunek Albania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertuz Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Włochy, to w moim przypadku tylko przelot z Chorwacji do Austrii - chcę trochę przez Alpy przelecieć, tak by dojechać do Grossglockner.Zwiedzania nie będzie :wink:Natomiast Albania zupełnie mnie nie grzeje.... :dry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurek24 Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 (edytowane) Ja wstępnie planuję 10 dni, koniec maja/początek czerwca i traskę: Polska - Słowacja - Węgry - Bośnia i Hercegowina - Chorwacja (jadranska magistrala) - kawałek Włoch - Austria (Grossglockner) - Niemcy - Polska. 10 dni powinno styknąć, przy założeniu, że pierwsze i ostatnie 2 dni to dojazdówka na maksa. Mam podobne plany w maju ,jakby coś z tego wyszło możemy się dogadać choć w części trasy.Myślę jeszcze dodatkowo o Albanii Edytowane 31 Marca 2015 przez Jurek24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker34 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 cześć kolego!23. tydzień to dokładnie od kiedy do kiedy? (nie mam pod ręką kalendarza z podziałem na tygodnie)Ja wstępnie planuję 10 dni, koniec maja/początek czerwca i traskę: Polska - Słowacja - Węgry - Bośnia i Hercegowina - Chorwacja (jadranska magistrala) - kawałek Włoch - Austria (Grossglockner) - Niemcy - Polska. 10 dni powinno styknąć, przy założeniu, że pierwsze i ostatnie 2 dni to dojazdówka na maksa. Co do kwot: nie chciałbym wydać więcej niż jakieś 3500/4000 PLN.Na razie jestem sam, może dołączy jeszcze koleżka, też z Poznania, ale jego szanse to na razie ok. 30% Może połączymy siły?Co prawda nie obiecam Ci dziś na 100%, że wszystko już zaklepane (w robocie zawsze może coś jeszcze wyskoczyć) ale trzeba od czegoś zacząć :wink: Co Ty na to?Cześć. Więc 30. tydzień to okres od 30 maja do 7 czerwca, jeśli liczyć poprzedzający weekend, który jest również wolny. Daje to 9 dni. Przyznam, że jak dla mnie, to trasa którą planujesz jest za długa. Chcesz przejechać wiele krajów, nie za dużo zobaczyć i na maksa w siodle siedzieć. Ja chciałbym jednak też trochę odpocząć w czasie tego wyjazdu oraz co nieco zobaczyć. Np. skupić się na Rumunii lub na Alpach. Co Ty na to? A inni forumowicze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz1150 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Mam podobne plany w maju ,jakby coś z tego wyszło możemy się dogadać choć w części trasy.Myślę jeszcze dodatkowo o AlbaniiCześć Jurek Kiedy dokładnie wyjazd i powrót? Czy trasa już opracowana? Jeśli tak ,to zapodaj zarys trasy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertuz Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Cześć.Więc 30. tydzień to okres od 30 maja do 7 czerwca, jeśli liczyć poprzedzający weekend, który jest również wolny. Daje to 9 dni.Przyznam, że jak dla mnie, to trasa którą planujesz jest za długa. Chcesz przejechać wiele krajów, nie za dużo zobaczyć i na maksa w siodle siedzieć. Ja chciałbym jednak też trochę odpocząć w czasie tego wyjazdu oraz co nieco zobaczyć. Np. skupić się na Rumunii lub na Alpach.Co Ty na to? A inni forumowicze? Zatem 30.tydzień również jest dla mnie idealny:) możemy pogadać o tym:) Chciałbym "pyknąć" traskę o której pisałem, ale się nie upieram, choć jak napisałem wcześniej do @Tomasz1150 nie grzeje mnie zupełnie Albania na tamten kierunek się nie piszę.Oczywiście, jeśli ktoś z kolegów ma jeszcze inne propozycje, możemy połączyć siły :) Podstawą jednak chyba jest by wszyscy byli przekonani, że chcą jechać w tym samym kierunku, by potem jakichś kwasów i pretensji nie było ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadows Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Cześć! Podłączę się pod wątek, gdyz w terminie (29)30.05 - 07.06 też planuje wolne i myslałem o podobnym kierunku - generalnie przełęcze aplejskie. Planuję zaczać od wschodu, od Słowenii. Dalej bez pospiechu zgóry na dół i pod górę :) Po drodze włoskie i austriackie winkle, może szwajcarski Jungfraujoch a na zakończenie Neuschwanstein. Oczywiście to plany. Wiele zalezy od pogody. W zeszłym roku plany były podobne a że w Alpach lało to wyszły Bałkany :) Też jestem za tym aby się zgrupować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertuz Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Cześć! Podłączę się pod wątek, gdyz w terminie (29)30.05 - 07.06 też planuje wolne i myslałem o podobnym kierunku - generalnie przełęcze aplejskie. Planuję zaczać od wschodu, od Słowenii. Dalej bez pospiechu zgóry na dół i pod górę :) Po drodze włoskie i austriackie winkle, może szwajcarski Jungfraujoch a na zakończenie Neuschwanstein. Oczywiście to plany. Wiele zalezy od pogody. W zeszłym roku plany były podobne a że w Alpach lało to wyszły Bałkany :) Też jestem za tym aby się zgrupować. PozdrawiamA oszacowałeś jakoś finansowo taki wyjazd? W Bawarii byłem w ubiegłym roku, dojechałem własnie do Neuschwanstein. Fajnie było, choć sam zamek zdecydowanie przereklamowany :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi