danteyzf Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Cześć. Kupiłem dzisiaj oświetlenie blach ponieważ mam nieoryginalny uchwyt nie posiadałem lampki. Problem leży w podłączeniu, gdy mocowałem kabelki do biegunów akumulatora świeci bardzo ładnie lecz nawet gdy kluczyka nie ma w stacyjce ta lampka świeci. Może ktoś z forumowiczów ma pomysł jak to podłączyć aby świeciło razem ze światłami pozycyjnymi. Dodam ze kabelki nie mają żadnej kostki ani podobnej rzeczy, są gołe w gumowej izolacji. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Podłącz to pod oświetlenie ogona i sprawa załatwiona. Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danteyzf Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Jestem w tym całkowicie zielony patrzyłem kabelki podłączone pod lampe lecz są tam 3 i nie wiem o które może chodzić i aby je podłączyć trzeba rozciąć izolacje i przylutować? Czy jakiś inny sposób ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Jak jesteś zielony, to znacznie lepiej będzie, jak poszukasz sobie gdzieś schematów bądź opisów, zerknij, przeczytaj instrukcję, która przyszła z oświetleniem blachy i podłącz.http://www.automotivespartsshop.com/file-download/YAMAHA-YZF-R125-SERVICE-MANUAL.pdf - pobierz i czytaj, powinno coś rozjaśnić.U siebie podpiąłbym się po prostu pod tylne światło, czyli przeciął kabelki, przylutował nowe i zaizolował. Nie wiem, jak masz rozwiązane oświetlenie z tyłu, ale uważaj, żeby nie podłączyć się pod stop i to chyba wszystko :D Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Jeszcze jedno - Ty zakładałeś akcesoryjny uchwyt pod blachę? Czy moto już było z takim? Warto byłoby zerknąć, czy kable po oryginalnym oświetleniu nie walają się gdzieś zaizolowane - jeżeli tak, to jesteś w domu. Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi