nurider Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 (edytowane) Zastanawiam się nad kaskiem HJC FG-70s. Ma ktoś coś podobnego? działa to ? Blenda nie wysuwa się sama? zmieszczą sie pod nią okulary?prosze o opinie. Edytowane 22 Lipca 2014 przez nurider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DK Motocykle Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Właśnie miałem na głowie :) działa to ?jako kask się sprawdza jak nabardziej... Blenda nie wysuwa się sama?Nie, bo jest w mechanizmie taka "sprężynka" że trzeba dołożyć trochę siły żeby się wysunęła. zmieszczą sie pod nią okulary?Tutaj ciężko powiedzieć, zależy od okularów, rozmiaru skorupy i rozmiaru kasku, ja np. miałem luzu na 1,5 palca w części gdzie mogłyby haczyć o blendę. Generalnie fajne wnętrze, wygodny, typowy Café Racer :) lekki i z dobrych materiałów.Nie ma o czym zbytnio polemizować :) Cytuj Największy w Zielonej Górze Sklep motocyklowy - DK Motocykle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurider Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 mam teraz HJC CL-33N, niestety M i trochę ciasny. Suomy Jet 70's jest podobny - nie wiem jak takie z blendą się spisują na drodze - zębów przed komarami nie chroni raczej ;)Czy ktoś w PL sprzedaje te HJC FG-70 czarne?, bo nie znalazłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DK Motocykle Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Jeśli znasz rozmiar, przymierzałeś ten kask, to mogę Ci ściągnąć ten kask w macie:Bo jest dostępny na zamówienie. Z tym że trzeba by było poczekać 7-14 dni na niego, bo jak pisałem jest na zamówienie. Cytuj Największy w Zielonej Górze Sklep motocyklowy - DK Motocykle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi