Krzych82 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Witamwypuściłem stary olej czarny o konsystencji prawie jak woda w ilości ok 3litry.gdzieś w internecie wyczytałem że w skrzynia biegów w drkach smiga na jednym oleju z silnikiem? czy to może być prawdą?ile dokładnie litrów mieści sie w takiej skrzyni i jaki olej wlać? Miałem zamiar zmienić tarcze sprzegła, gdyż ciężko było znaleźć luz zwłaszca gdy motor dobrze się nagrzał, ale byc może była to wina zużytego oleju? Sprzęgło nie ślizgało. Prosze o podpowiedź bo niestety nie umiem znaleźć dokładnych informacji.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crovcia Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 3 litry to coś za dużo tak to prawda że drka smiga na oleju skrzynia + silnik , mi np do dr 125 nie wchodzi wiecej niż 8 setek czy cośtam ponad i to na tyle :) a 3 litry to neiwiem skąd się mogło wziac tam chłdocniy nie ma prawda? to z czego innego nie wiem :Oa sprzegło może nie łapać luzu właśnie od oleju :)standardowy 10w40. jakis motul albo nawet mobil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi