bobobo Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Witam!W najbliższym czasie planuję zrobić prawko na kat. A1 oraz kupić swój pierwszy motocykl.Wymagania:- wystarczająca moc, żeby TIRy mnie mijały na autostradzie,- dostępność części (PL lub UK) oraz ich cena,- na spalanie za bardzo nie zwracam uwagi,- wygoda użytkowania zarówno dla mnie, jak i pasażera (pasażer będzie jeździł co jakiś czas).Na motocyklu będę jeździł głównie do szkoły, nad wodę lub jakieś przejażdżki. Preferuję coś a'la ścigacz. Coś takiego wyglądu.Najprawdopodobniej będę go sprowadzał z UK.Coś o mnie:- 16 lat,- 170cm wzrostu.Budżet - do 5000 zł Celowałbym chyba coś w 4T.Poszukałem trochę i znalazłem Rieju RS3 125 za ~6 koła. Ma tylko dwie wady: nie da się otworzyć kuferka oraz rok temu wymieniona na gwarancji deska rozdzielcza, z czym wiązało się wyzerowanie przebiegu. Aktualny przebieg - ~6500 mil (~10500 km). Motocykl z 2012 r.Link: http://www.ebay.co.uk/itm/Rieju-RS3-125-2012-Sports-plus-Accessories-/301158838039?pt=UK_Motorcycles&hash=item461e772f17Oraz CBR 125R, ale trochę kijowa, bo trzeba byłoby pospawać coś na wydechu i kierunkowskazy nie mają przerywacza/przycisku. Przebieg dość duży - 30300 mil (48500 km). Więc chyba odpada.Link: http://www.ebay.co.uk/itm/Honda-Cbr-125r-/181383862721?pt=UK_Motorcycles&hash=item2a3b5219c1Mam bardzo duży pociąg do białego koloru. Bardzo mi się takie podobają. Myślę, że dołożę trochę do Rieju RS3 125. Ma ktoś go? @REF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzMarki Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 4T bym odpuścił z uwagi na moc , 2T lepszy i zrywniejszypomysl nad 2T a nie nad 4Ta koszty utrzymania podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reyes Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 2T jest sporo tańszy w serwisowaniu. Pomyśl o Hondzie NSR, będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi