Skocz do zawartości

STAMBUŁ 2014

_Pablo_
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Temat nadal aktualny tylko chyba brak poważnych kandydatów do wyjazdu :-(

Co brak poważnych kandydatów?? Ja tam od samego początku jestem za! Czekam na info i mocny skład.

Bardziej mnie martwi sytuacja polityczna w Turcji.

Pzdr,

Co brak poważnych kandydatów?? Ja tam od samego początku jestem za! Czekam na info i mocny skład.

Bardziej mnie martwi sytuacja polityczna w Turcji.

Pzdr,

oprocz Ciebie reszta towarzystwa coś sie miga z jasna deklaracja co do wyjazdu. Myśle ze w połowie maja zrobimy jakieś robocze spotkanie w weekend. Tam omówimy całość wyprawy. Mam nadzieje ze bedzie sie z kim spotkac

Co do sytuacji politycznej to myśle ze nie bedzie tak źle

Edytowane przez _Pablo_

Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ...

2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )

2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )

2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni )

Witam wszystkich ,

chyba pora rzucić jakąs propozycje wyjazdu :-) Tak sobie myślę ze mozna dokończyć trasę z 2012 r - czyli zdobyć wreszcie Stambuł :D Plan jak zwykle jest "lajtowy" czyli : lekko i przyjemnie i ... jak najmniej planów :D Ale żeby nie było za wesoło to na pączątek taka wstępna ramówka :

Zbiórka na Śląsku ( u mnie albo gdzieś w okolicy ) 19.06 albo tydz pózniej, tj 27.06 . Pierwszy termin wybrałem bo pozwoli

zaoszczędzić niektórym pare dni urlopu w pracy , ale jeśli nie to zostaje 27.06.

1. wcześnie rano wyjazd i dojazd pod Transfagarską , lub Transalpine . Przykładowo mapka z trasą do SEBES

https://maps.google.pl/maps?saddr=Cieszyn&daddr=49.086834,18.6047531+to:48.0921417,20.8495837+to:Sebe%C5%9F,+Okr%C4%99g+Alba,+Rumunia&hl=pl&ie=UTF8&ll=47.502359,24.741211&spn=8.254514,19.753418&sll=47.872144,20.401611&sspn=4.097629,9.876709&geocode=FQQf9wIdz1ocASm13uFB8gMURzHyCX9J6uXVzg%3BFXIB7QId0eIbASl5gzLOe_QURzGwjISTsNpHpA%3BFe3T3QIdryM-ASlJZzupeKBARzH6wbljxu4K6Q%3BFSZHvQIdtalnASlVZY5k-B5MRzHEtY-vZ_bJAQ&oq=sebes&mra=dpe&mrsp=2&sz=7&via=1,2&t=m&z=6

2. Robimy jedna albo dwie trasy . Jeżeli dwie to spedzamy tam cały dzień ( i znając życie tak będzie ;-) )

3. jedziemy w okolice Burgas lub Primorsko ( nasza baza wypadowa ) i tam się gdzies instalujemy

4. Stamtąd robimy wypady do ciekawych miejsc w Bułgarii oraz wyjeżdżamy bez bagaży do Stambułu

5. Wypad do Stambułu : wyjazd bardzo wcześnie rano i w zależności od oczekiwań grupy powrót tego samego dnia w nocy lub

robimy nocleg na obrzeżach i spokojnie zwiedzamy przez 2 dni . Powrót do bazy wypadowej w Bułgarii.

6. Co dalej ? uzgodnimy na plaży w Bułgarii przy kolejnych piwach :D

Trasa powrotu do uzgodnienia w zależności od ekipy . Z wcześniejszych rozmów na taki plan chętny był Dudinozor i MICI . Reszta niech się wypowiada na forum i udoskonala ten "cienki" plan :D

Zapraszam do dyskusji :flesje:

Witam, czy ten wyjazd 19-06-2014 nadal aktualny i można się dołączyć jak tak to mój mail; [email protected]

Witam wszystkich ,

Trzeba powoli konkretyzowac plany bo widzę ze kilka osób jest , ale raczej mocno niezdecydowanych . Prosze wiec osoby które naprawdę poważnie myślą o wyjeździe o dopisywanie sie do listy ( przeklejac do kolejnego postu jeśli ktoś sie dopisuje ) I bardzo ważne zeby do ksywki dopisywać skąd sie jest . Dlaczego ? W połowie maja 9-11 lub 16-18 chce zorganizować "robocze spotkanie " dla zainteresowanych a to ułatwi mi gdzie to zrobic aby wszyscy mieli w miarę taka sama odległość. Na spotkaniu omówimy dokładnie co kto oczekuje po tym wyjeździe . Jakby co to podawać mi na priva nr telefonów do siebie to coś wiecej sie powie . Został wiec miesiąc na określenie sie . Jeśli do tego czasu nie zmontuje druzyny na wyjazd temat zamykam i podpinam sie do innej ekipy .

LISTA :

1. Pablo - Cieszyn / Łódź

2. .... ?

Ok ,

LISTA :

1. Pablo - Cieszyn / Łódź

2. Harbuz - Dzierżoniów

3. ... ?

Hey Pablo!

Może napisz czym teraz jeździsz, dla niektórych jest to ważne :rolleyes: :biggrin:

Profil mam uaktualniony :-) Ale prosze bardzo : BMW 1200 GS . Ale czy to ważne czym sie jeździ ? Ważne z kim ;-) Edytowane przez _Pablo_

Dla mnie to był poj.eb . Osobiście wolałbym jechać z Toba nawet gdybys jachal na CZ niz z gościem na najnowszym BMW cz Dukacie . I nie tylko chodzi o Twoja osoba . Dla mnie liczą sie ludzie . Mam nadzieje ze jeszcze nie raz zjemy razem " robale " i nie jedyna flaszkę czy browara zrobimy . Nawet na tyłach stacji beznzynowej , bo takie najlepiej smakują ;-)

• 2 tygodnie później...

UWAGA !!! dla osób które poważnie myślą o wyjeździe :

spotkanie organizacyjne ustalam na 17-18 maja w okolicach Łodzi . Do 7 maja czekam na deklaracje kto przyjeżdża i rezerwuje jakieś domki nad wodą .

Jeżeli nie będzie zainteresowania zamykam temat bo w końcu zostanę na lodzie , bo większość widzę klepie kilka tematów na raz i mało poważnie podchodzi do sprawy :-(

UWAGA !!! dla osób które poważnie myślą o wyjeździe :

spotkanie organizacyjne ustalam na 17-18 maja w okolicach Łodzi . Do 7 maja czekam na deklaracje kto przyjeżdża i rezerwuje jakieś domki nad wodą .

Jeżeli nie będzie zainteresowania zamykam temat bo w końcu zostanę na lodzie , bo większość widzę klepie kilka tematów na raz i mało poważnie podchodzi do sprawy :-(

Stawiam, że będzie dooopa.

Miałem w tamtym roku skoczyć na dwa tygodnie na Ukrainę. Było chętnych 5 osób, ale przed wyjazdem zostałem sam.

Szkoda, bo się nastawiłem.

Nawet na organizacyjnym to się nie będzie z kim wypić??

• 2 tygodnie później...

Niestety fakty okazały sie bolesne i jak widać chętnych na wyjazd brak :-( . Harbuz sorka ale wyjazd trzeba odwołać . W tym roku widzę ze ogólnie kicha z wyjazdami bo obserwuje kilka tematów i tam podobnie : dużo szumu i nic wiecej.

Większość pojedzie w swoich grupach,ja mam swoją z którą przejechaliśmy dużo kilometrów i zwykle wyjazdy planujemy pod koniec roku.Nie szukam chętnych na forach choć nikomu nie odmawiam.W tym roku po raz kolejny zwiedzamy Bałkany z nastawieniem głównie na Albanię [będę tam już czwarty raz].

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

• 5 tygodni później...
Gość pies.kaflowy

Hy gieesiarzu jak ci sie wykruszyl team to moze skoczysz na zywiol ?

Ktos mial jechac ze mna i nie pojedzie wiec to co napisze moze byc zaproszeniem.

15 czerwca startuje z UK przez to co po drodze, Turcje, Gruzje, Armenie i jesli wpuszcza bez CPD to i dalej ale bez napinki.

Info na PM.

pzdr