Shevr Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 (edytowane) Witam. Jak wyregulowac gaznik w benzerku ws z cylkiem 72? Ktora śrubę jak wkręcić i co pokolei robic:D I mam 2pyt. Dlaczego jak lekko ruszam manetka dusi mi go? Jak dobrze wyreguluje bd ok? Zapomnialem. Tata go "wyregulowal", ale kiedys chodzil na duzo nizszych obrotach, a teraz na takich obrotach odrazu gasnie. Tata mowi ze jest ok, tylko martwi go 1 sprawa. Nie mial w baku nic, chociaz ostatnio mu wlewalem. Wzielismy go do garazu i wlalismy benzyny i zaczelo wyciekac po calym gazniku. Gdy poruszyl kilka razy wajcha od ssania przestało. Dzisiaj rano tata go odpalil. Gdy weszlem do garazu chodzil juz a pod silnkiem byla plama od benzyny. Niestety niewiem czy przyodpaleniu wycieklo czy przez noc. Ta plama byla niewielka, kilka kropel. Ale wedlug mnie nic nie powinno wyciekac, wiec o tym pisze. Edytowane 29 Grudnia 2013 przez Shevr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kukis0908 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Gdzieś ci benzyna ucieka. Rozbierz gaźnik, wyczyść, sprawdź czy pływak gładko chodzi. Umyj go dokładnie w benzynie, przedmuchaj dysze i złóż. Ja po włożeniu 80cc na początku nic nie regulowałem a i tak chodził bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi