Skocz do zawartości

Triumph Trophy 1200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem pierwszy raz na tym forum i potrzebuje pomocy w sprawie układu chłodzenia wyżej wymienionego motocykla. Mianowicie pytanie dotyczy układu chłodzenia a dokładnie w jaki sposób najprościej spuścić płyn z układu aby zalać motocykl nowym. Czy trzeba układ potem jakoś odpowietrzać czy sam się odpowietrzy. Jeśli jest ktoś kto potrafił by mi pomóc to jestem zobowiązany.

Dziękuję i pozdrawiam

Cześć.

Z którego roku jest Twój motocykl. Zajmuję się trochę serwisowaniem Triumpha Trophy 4 z 94r. O ile dobrze pamiętam to po zdjęciu lewej owiewki, spuszczałem płyn zdejmując najniżej zamontowany przewód wodny, dodatkowo jest śruba M6 na bloku poniżej cylindrów. Poszukaj w necie instrukcji, nazywa się: Haynes Triumph Triples and Fours (carburettor engines) (91 - 99) .pdf

82,7 MB, będziesz miał wszystko ładnie opisane. W razie problemów pisz [email protected]

Cześć.

Z którego roku jest Twój motocykl. Zajmuję się trochę serwisowaniem Triumpha Trophy 4 z 94r. O ile dobrze pamiętam to po zdjęciu lewej owiewki, spuszczałem płyn zdejmując najniżej zamontowany przewód wodny, dodatkowo jest śruba M6 na bloku poniżej cylindrów. Poszukaj w necie instrukcji, nazywa się: Haynes Triumph Triples and Fours (carburettor engines) (91 - 99) .pdf

82,7 MB, będziesz miał wszystko ładnie opisane. W razie problemów pisz [email protected]

mój tropic jest z 1997 roku. Nie jestem mechanikiem ale taką rzecz chciałem sobie sam wymienić i oto ma zgryza żeby nie porozkręcać za dużo a efektów może być niewiele :)