Skocz do zawartości

okulary lub gogle ze szkłami korekcyjnymi

Rekomendowane odpowiedzi

Używa ktoś gogli motocyklowych ze szkłami korekcyjnymi + otwarty kask?

Tutaj przykładowy link:

http://www.malyhd.com/okulary_motocyklowe_bobster_og-025.html

Spełnia to swoją role?

Pole widzenia jest zawężone?

Szkła korekcyjne parują?

Mocno wieje po oczach?

Mało jest tego typu rozwiązań na rynku, albo ja źle szukam.
Nie chce okularów rowerowych bo one źle przylegają, poza tym mają beznadziejny dizajn.

Ja na rower mam ... takie sobie ... bo do każdych okularów ( przynajmniej ja ) trzeba czasu by się przyzwyczaić.

Poza tym pole wiedzenie nie ten teges. Moim zdanie lepsza szybka w kasku.

Osy i inna gadzina do ust nie wpadają.

Ja na rower mam ... takie sobie ... bo do każdych okularów ( przynajmniej ja ) trzeba czasu by się przyzwyczaić.

Poza tym pole wiedzenie nie ten teges. Moim zdanie lepsza szybka w kasku.

Osy i inna gadzina do ust nie wpadają.

hmm, ale ja chce troche połapać much w zęby.

Widze, że jest to dosyć awangardowe rozwiązanie....

Rozwiązanie często, poszukaj szerzej niż tylko w motocyklowych ;-).

Ja jeżdżę w korekcyjnych pod kaskiem, ale mam też okulary z wkładką korekcyjną. Licz się z kosztami, bo szkła do wkładek tylko plastiki i w zależności od wady potrafią kosztować słono. Co do ograniczania pola widzenia, jak sobie dobrze dobierzeesz kształt szkieł i wkładek, to ograniczają tak samo jak zwykłe korekcyjne, czyli dla przyzwyczajonego wcale.

http://www.ess-polska.pl/index.php?cPath=546

Poszukaj sobie pasujących okularów (patrz żeby miały jak najwęższe zauszniki) i wkłądki tam też masz. Tak samo Peltor/3M np. i kupa innych marek.

Edytowane przez rura_sn-n

"O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi.

To jakieś delikatne oczy masz ;-). Wykorzystaj sobie wkładki i okulary Z80 takie jak tu: http://www.zekler.com/en/products/hitta/findeye.php#s=s;

Znajdziesz je w Polsce bez problemu. Podałem Ci jeszcze nazwy innych firm, noż odrobinka samodzielności w życiu ;-).

Nie wiem, ale czy w otwartym, czy w integralu i obojętnie z jaką prędkością nic mi się nie wciska między oczy, okulary są na tyle blisko twarzy, że nie ma jak za bardzo. No ale skoro twierdzisz, że się da, to muszę zrewidować koniecznie moje wrażenia ;-).

"O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi.

Otwarty do stówy (bo dziadki więcej nie chcą jeździć ;-) ), integral więcej, ale i tak nie zamykam szyby, bo mam lekką klaustrofobię.

• 1 rok później...

Chciałbym kupić tego typu google:

http://www.bobster.com/night-hawk-ii-goggle-otg-w-photochromic-lens.aspx

obawiam się tylko, że będzie to wyglądało w ten sposób (ktoś na zagranicznej stronie wstawił takie zdjęcie):

photo.jpg

Pytanie czy ryzykować?

Czy może ktoś posiada tego typu rzecz?

Bardzo chciałbym czasem wyjechać na motocyklu w otwartym kasku niestety okulary korekcyjne mi w tym przeszkadzają.

Mógłbym kupować soczewki kontaktowe, ale z dużym astygmatyzmem kosztują one od groma kasy.

Może macie jakiś inny lepszy sposób jak zabezpieczyć zwykłe okulary?