Piteros1 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 witamostatnio po oblaniu przez kolege woda moto po jakichs 50metrach zamarlo, myslalem ze wyschnie i bedzie ok, ale jednak dalej nie ma iskry po 2 dniach, zaczalem rozbierac po kolei stwierdzilem ze kabelek ktory idzie do cewki z modulu(jeden do masy) nie ma pradu, wiec sprawdzilem(probowka) czy prad dochodzi do modulu z magneta, w 2 po zwarciu do masy probowka swiecila, kolejnych 2 po zwarciu do siebie tez probowka swiecila natomiast przy kablach od impulsatora ani zwarcie wzgledem siebie ani do masy nie przynosilo zaswiecania probowki, wiec myslalem ze to impulsator ale nie jestem pewien jak go sprawdzic ? jak cos to mam multimetr ale za bardzo nie umiem sie nim poslugiwac ;pwitamostatnio po oblaniu przez kolege woda moto po jakichs 50metrach zamarlo, myslalem ze wyschnie i bedzie ok, ale jednak dalej nie ma iskry po 2 dniach, zaczalem rozbierac po kolei stwierdzilem ze kabelek ktory idzie do cewki z modulu(jeden do masy) nie ma pradu, wiec sprawdzilem(probowka) czy prad dochodzi do modulu z magneta, w 2 po zwarciu do masy probowka swiecila, kolejnych 2 po zwarciu do siebie tez probowka swiecila natomiast przy kablach od impulsatora ani zwarcie wzgledem siebie ani do masy nie przynosilo zaswiecania probowki, wiec myslalem ze to impulsator ale nie jestem pewien jak go sprawdzic ? jak cos to mam multimetr ale za bardzo nie umiem sie nim poslugiwac ;p a wiec tak z modulu w niebisko bialym kablu nie ma pradu po kreceniu rozrusznikiem, a co ciekawe jest tak jakby masa bo gdy podlacze do niego probowke i do drugiego konca plus to swieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi