Skocz do zawartości

Derbi nie pali z rozrusznika

Getrajd
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Założyłem wczoraj do Mojego Derbi GPR 50 2005r. nowy rozrusznik od yamahy tzr. rozrusznik ładnie się styka wałem korbowym, kręci nim całkiem szybko. Za pierwszym razem gdy chciałem zobaczyć czy odpali (nie miałem podłączonego baku ale w gaźniku było jeszcze trochę paliwa) i odpalił po mniej więcej 3 sekundach. Pochodził chwilkę i go zgasiłem. Następnie zmieniłem świecę ( jeśli to ma jakieś znaczenie ) bo była czarna, na taką samą. Następnie złożyłem go całego podpiąłem bak itd. więc wtedy musiałem się przejechać:), więc odpalam z rozrusznika, nie odpalił od razu tylko po kilku sekundach ( może 4-5). Przejechałem z kilometr i odstawiłem go do garażu po 2 minutach od zgaszenia go chciałem go odpalić ale nie dało rady. Następnego dnia też nie palił z rozrusznika. Wcześniej motorek na zimnym silniku z popychu palił tak średnio, musiałem go chwile popchać( po puszczeniu sprzęgła robił takie grrrrrr:) Na rozgrzanym silniku wystarczył metr żeby odpalił. Proszę o pomoc i rady co to może być, może źle wyregulowany gaźnik, zaduże obroty na jałowym biegu, może źle ustawiona iglica w gaźniku a może paliwo nie dopływa do gaźnika( mam kranik podciśnieniowy) Z góry dziękuje za pomoc:)