Birui Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Witam. Noszę się z zamiarem kupna motocykla, mam do wydania ok 5000zł, ale jako że za niedługo rozpocznę ubogie życie studenckie potrzebuję czegoś co da mi frajdę z jazdy ale nie zrujnuje mi portfela. Na marudzie 250 uczyłem się jeździć na kursie i przyznam się że bardzo mi się spodobał ten pierdzipęd:) dotychczas faworytem była ntv650 ale ostatnio zobaczyłem 250 pod sklepem i zacząłem na poważnie rozważać jego zakup:) moto ma mi służyć do codziennego użytku, a to do sklepu a to do znajomych czy na uczelnię. Transkontynetalnych wypraw z dziewczyną i dobytkiem nie planuję, jazda we 2 w razie konieczności (a może będę samolubny i zrobię 1 miejsce?). 183cm, 75kg, 19lat. Proszę o opinie na temat tego modelu, przydatności do wymienionych celów i ewentualnie inne propozycje. Dodam że dużo czasu spędziłem na poszukiwaniach info o tym moto ale chyba nie jest zbyt popularny:( pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabeł Piszczałka Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 NTV to bardzo przyjazny motocykl. Tani w eksploatacji, bo olej co 12tys km i bezobsługowy napęd wałem kardana, luzy zaworowe regulowane śrubami - z serwisówką w ręce wyregulujesz sam na parkingu przed akademikiem. Jak na ubogie życie studenta będzie w sam raz, w szczególności że spalanie też niewielkie, a silnik sam w sobie bardzo wytrzymały ;) Cytuj Dlaczego na świecie żył i czego chciał, dokąd dążył, komu służył - sam nie wiedział. Służył stepom, wichrom, wojnie, miłości i własnej fantazji. Primum non nocere. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birui Opublikowano 30 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Hmm przyznam że nieco mnie w nich niepokoi ich wiek jak za taką cenę:) sprzęty z forum rozchodzą się jak świeże bułeczki a na super okazję u handlarza nie liczę:) fakt że v2 w tym modelu nie zachęca do sportowej jazdy (co mnie bardzo odpowiada:D) zwiększa szanse na niezajezdzony egzemplarz no ale i tak trochę się tego wieku obawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabeł Piszczałka Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Spokojnie, szukaj aż znajdziesz, bez gorącej głowy. :) Ja miałem Hondę Transalp z niemal identycznym silnikiem z roku 1995 z przebiegiem w stylu "Kto cofał ten wie". A po rozebraniu silnika, ślady zużycia były znikome. Nie spiesz się, znajdziesz. :) Cytuj Dlaczego na świecie żył i czego chciał, dokąd dążył, komu służył - sam nie wiedział. Służył stepom, wichrom, wojnie, miłości i własnej fantazji. Primum non nocere. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi