Jacis Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 (edytowane) Witam Jako że jestem nowy na forum chciałbym się przywitać ze wszystkimi. :) Ostatnio zakupiłem motocykl yamahe WR 400, stał praktycznie nieużywany okolo 3 lat. ( 2 lata miał go mój kuzyn gdzie tylko raz się nim wybrał w teren i stracił ochotę na taki sport ;) Czytałem wiele opini o nim no ale trudno :) zakupiłem i koniec. Oczywiście motocykl do rejestracji i w związku z tym chciałbym go zrobić jak należy. Zakupiłem kierunkowskazy, przełącznik itd itp...Chciałbym dołożyć do tego regulator napięcia ale taki prawdziwy a nie jakieś nie wiadomo co wraz z jakimś malutkim akku, ponieważ światła bardzo słabo świecą na postoju, a gdy już je włączę to nie ma mowy żeby sygnał dźwiękowy działał. Przeglądając serwisówkę widzę,że są normalnie 3 fazy idące z magneto prosto do sterownika CDI. Czy mogę podłączyć pod to normalny prostownik napięcia i z tego pociągnąć juz nową instalację elektryczną ? Oczywiście napiecie z regulatora od 35V do 50VNp. http://allegro.pl/yamaha-yzf-r1-elystar-mbk-regulator-napiecia-i3301292340.html Nie będe robił eletrycznego startera tylko po prostu chciałbym, żeby oświetlenie działało poprawnie bez spadków napięcia. W załączniku schemat. Nr 3 to regulator oryginalny, który chciałbym zlikwidować. Pozdrawiam wszystkich :)\ EDIT: Właśnie założyłem kierunkowskazy wraz z przełącznikiem pod tą instalacje co jest i kierunki działają nie tak jak trzeba. Przy włączeniu kierunku świecą się i delikatnie mrugają... Chyba będzie jednak koniecznością zmiana regulatora. Ten geriel co teraz jest, podłączony jest równolegle do instalacji ( jak w schemacie) i nie mam pojęcia jak on ma działać ?? Nigdy nie spotkałem sie z takim czyms ;) Bardziej pasowałoby mi to na kondesator wraz z diodą zenera... który jest niby nazwany regulatorem.. Ale to i tak, jak on wyprostuje napięcie? Edytowane 12 Czerwca 2013 przez Jacis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi