fil Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Witam serdecznie. Jestem początkującym dawcą. Nigdy nie miałem styczności z motocyklem/motorowerem i jestem totalnym lajkiem. Mógłbym prosić o wyjaśnienie paru podstawowych rzeczy? No więc zaczynam: 1. Najpierw ruszanie, odpalam, sprzęgło, pierwszy bieg w dół, puszczam sprzęgło dodając gazu. No i teraz gdy obroty wzrosną i podczas jazdy chcę wrzucić dwójkę, to dynamicznie wciskam sprzęgło, zwalniając jednocześnie manetkę gazu i teraz dźwignia biegów do góry, następnie to samo, tylko, że wrzucam już trójkę, (tu zaczyna się moje pytanie) no i powiedzmy, że chciałbym się przełączyć na dwójkę, to dźwignia idzie w dół, potem już zatrzymuję się, sprzęgło i na luz, to daję znów w dół czy jak to jest? Nie miałem z tym styczności więc się pytam. Prosiłbym o szczegółowe wytłumaczenie. 2. Jakie się poszczególne dopuszczane prędkości dla danego biegu w Simsonku S51 3 i 4 biegowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tayo Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Co do przełączenia z trojki na dwójkę to :sprzeglo , odpuszcasz gaz i wrzucasz dwojke , to wszystko :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fil Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 No dobrze, ale jak wrzucam dwójkę to dźwignia idzie na dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tayo Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 z trojki na dwojke kopisz w dol, jesli o to ci chodzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fil Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 (edytowane) A jak to jest, że z czwórki dając dźwignię w dół można od razu zredukować na luz? Czemu nie wbijasz wtedy trójki? W takim razie, jak wbić trójkę z czwórki, da się? Edytowane 11 Maja 2013 przez fil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tayo Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 poddaje sie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaS51 Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 A jak to jest, że z czwórki dając dźwignię w dół można od razu zredukować na luz? Czemu nie wbijasz wtedy trójki? W takim razie, jak wbić trójkę z czwórki, da się?Luz masz pomiedzy kazdym biegiem.Odpalasz jedynka w dol potem jak chcesz miec luz delikatnie do gory zeby dwa miec troszke mocniej i z kazdym biegiem.Jadac na czworce leciutko w dol i masz luz mozesz go wtedy zgasic i na miejscu ze sprzeglem szukac najmiejszego luzu czyli1/2.Kiedy jedziesz na 4 i zwalniasz w dol mocniej noga i masz juz 3 :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi