marxik Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Cześć, jestem początkującym "majsterkowiczem", który otrzymał w prezencie mocno używanego Zippa Vega. Skuter odpala z kopki (choć słabo), ale nie ze startera. Okazało się, że musiałem wymienić przekaźnik rozrusznika, żeby było napięcie na rozruszniku. Potem jeszcze do wymiany doszedł bendiks i wreszcie po naciśnięciu startera silnik kręci. Ale nie odpala.Sprawdziłem akumulator i jest rzeczywiście słaby. Spróbowałem podłączyc akumulator samochodowy (niedawno kupiony) i kręci zdecydowanie lepiej, ale nadal nie jest to ideał. Mam wrażenie, jakby się przytykał/hamował. I pierwsze pytanie - gdzie szukać powodu takiego zachowania?A drugie pytanie jest takie. W skuterze poprzedni właściciel wymienił głowicę z 50 na 80. Czy po takiej wymianie nie powinno się wymienić gaźnika lub/i moduł zapłonu? Marek P.s. Z góry przepraszam za mój brak wiedzy i może zbyt oczywiste pytania :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi