zapomnialem_adresu007 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam, Dziś szczęśliwy udałem się z kompletem dokumentów do Wydziału Komunikacji aby zarejestrować motocykl. Przygotowane dokumenty to:- VAT-25- umowa kupna- dowód rejestracyjny Irlandzki- tłumaczenie dowodu- aktualne badanie techniczne- tablica rejestracyjna Byłem pewny, że tak przygotowany sprawę załatwię szybko i bez problemów. Nic bardziej mylnego. Urzędniczka przegląda dokumenty, potem coś pyta przełożonego, wraca i oznajmia, że w dowodzie Irlandzkim w rubryce VIN jest wpisane 6 ostatnich cyfr numeru ramy, a powinno być 17. Oczywiście problemu na stacji diagnostycznej nie było, bo diagnosta porównał ostatnie cyfry na ramie z cyframi w dowodzie i wszystko się zgadza. Tłumaczenie urzędnikowi, że numery są zgodne z numerami w dowodzie na nic się zdały. Tak się zakończyła moja wizyta w Wydziale Komunikacji. Teraz oni będę sprawdzać (w sumie to nie wiem co bo wszystko maja w dokumentach) czy numer ramy faktycznie jest prawidłowy (zapewne chodziło o pozostałe 11 znaków)Ile potrwa to sprawdzanie tego już się nie dowiedziałem - mam czekać na kontakt. ps. musiałem się wyżalić bo długi weekend za pasem, ale o jeździ na motocyklu to pewnie mogę pomarzyć. Edytowane 26 Kwietnia 2013 przez zapomnialem_adresu007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Załóż irlandzkie tablice, wykup OC i śmigaj :D Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapomnialem_adresu007 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 To jest jakieś rozwiązanie. W poniedziałek pojade jeszcze raz może trafię na bardziej ogarniętego urzędnika i nie będzie robił problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi