Skocz do zawartości

Trzy problemy??

slawekmistrz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

wiatm.

Iglicę trzeba ustawić tak żeby nalot na świecy był koloru piaskowego (brązowego).

Trzeba to zkontrolować. jeżeli będzie za ubogo - bedziesz zacierał sprzęta itp.

ja obstawiam że jakiś domorosły tuningowiec pozakładał różne dysze.

dokładnie kup zestaw i wyminiaj po kolei. Najlepiej zoriętuj się jak i gdzie powinna być dsza.

a przepustnica jeżeli jest bardzo wytarta będzie terkotać.

Pozdrawiam.

kolor świecy jest brązowy, sprawdzałerm kilka razy a co do iglicy to Rysiek tak jak mówisz mam blaszke na 1 ząbku od góry tam przy blaszce i mam takie pytanie :?: bo to może jest powodem tam jest taka blaszka w środku przepustnicy trzyma taką małą sprężynkę-ta spręzynka jest troche powyginana, pokrzywiona :roll: ale może to być to :idea: i są dwa rowki na tą blaszke a ona jest na tum 1 rowku od góry, nie wiem czy skapujecie ale może jednak ?????jak coś wiecie to napiszcie :banghead:

Gość Rysiek24

niestety nie przypominam sobie aby moja iglica miala jakies rowki pod sprezynka (tzn 1 do zabezpieczenia na koncu) a jaki masz typ gaznika zobacz wytloczone napisy z boku gaznika zaraz nad polaczeniem z komora plywakowa orginalnie jest 30n3-1 z komora plywakowa mocowana na tzw pałąk sprezysty (sprezysty drucik zamocowany do gaznika i przechodzacy pod komora plywakowa dociskajac ja do korpusu) sa to 1 gazniki MZ z takim zamknieciem jeszcze odroznisz go po mocowaniu iglicy w 30n3-1 iglice przestawiasz bez zdejmowania linki gazu w starszych gaznikach komora plywakowa byla mocowana na sruby a iglica przestawiana jakos od srodka przepustnicy

no ale jesli ci tyle pali przy tym ustawieniu to masz cos z tym gaznikem konkretnie nie tak to co by bylo jak bys podniósl ja do gory na maxa :banghead:

Gość Rysiek24

dysz sie nie zamienia na 1 lepsze dysza to dysza kazda ma swoje miejsce zostaje ci kupno nowych

a zobacz czy srube do regulacji co2 byla krecona (po prawej stronie od sruby regulacji obrotow jest mala wystajaca rurka w srodku jest mala srubka albo na rurce jest plastikowa zaslepka) w sumie to nic nie ma do spalania ale zobacz chociaz czy tam ktos wepchal paluchy :banghead: