Stratoliner Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 (edytowane) Po zimie zauważyłem , że szybka licznika jest brudna. Czyszczenie z zewnątrz nic nie dało, bród wydawał się być pod szybką. Rozebrałem licznik i jakież było moje zdziwienie gdy się okazało, że szyba w liczniku jest podwójna i to na dodatek niezbyt szczelna. Widoczny bród nie dał mi spokoju.Mógłbym się zachować jak majętny motocyklista i wydać te 288USD na nową obudowę z szybką:http://www.boats.net...ETER/parts.html ale oczekiwanie kilku tygodni za obudową podczas gdy stara kłuje w oczy brudem… :)Poniżej opis jak rozebrać obudowę i jej składowe. Uwaga szybki są szklane!Docisk plastikowy 1 jest klejony do obudowy 4 należy go wyłamać poprzez odchylenie do środka obudowy, delikatnie dokoła.Po rozebraniu i wyczyszczeniu problematyczne jest sklejenie całości ponieważ szybka jest wypukła i wystaje poza obrys obudowy – nie da się położyć na stole i przycisnąć bez podłożenia podkładek na krawędzi obudowy. Po wyłamaniu docisku 1 na jego krawędzi i krawędzi obudowy pozostaje jasna krawędź nadmiaru plastiku. Z docisku 1 zdejmujemy nadmiar plastiku za pomocą noża do tapet uważając by nie uszkodzić wypukłości służącej jako docisk i uszczelnienie do gumowej uszczelki szkła. W każdym razie operacja się powiodła! Edytowane 15 Kwietnia 2013 przez Stratoliner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi