Kuba_MX_1994 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Witam mam na imię Kuba miałem już tutaj konto od dawna tylko gdzieś mi umknęło hasło do niego i maila ale mniejsza z tym.Mam taki mały problem z moją crką 85 po wielu wyrzeczeniach i wydaniu na remont 3 tyś przyszedł moment odpalenia i okazało się że iskra jest strasznie słaba albo w ogóle jej nie ma z racji że nie znam się za bardzo na prądach dałem cewkę elektrykowi żeby sprawdził czy jest sprawna okazało się że Jest Sprawna wszystkie kable styki przeczyszczone izolacja cała więc nie ma gdzie robić przebicia wymieniłem przewód WN świecę na nową i dalej kicha. ściągnąłem magneto i okazało się że w połowie nie działają magnesy po jednej stronie działają po drugiej nie mogło się rozmagnesować z mojej winy bo leżało dość sporo czasu obok metalowych rzeczy śrubek itp i teraz pytanie kto robi regeneracje i ile to kosztuje ? czy znaleźć po prostu jakiś elektromagnes i spróbować namagnesować jakieś rady spotkał się ktoś z czymś takim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacpe W.... xd Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Radze po szukać na allegro ile to kosztuje a jak nie to do podkreślam do dobrego elktryka który może ci z tym zrobi :) a w tej cr 85 to sie ustawia zapłon ? wież o co mi chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_MX_1994 Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 nie nie ustawia się zapłonu tam jest implusator i moduł a stator (iskrownik jest przykrecany na dwóch śrubach w jednym położeniu) elektryk może i zrobi z kablami cewka modułem no ale to jest sprawne bo sprawdzałem a cewke i moduł oddałem do sprawdzenia chodzi o magneto kto to namagnesuje bądz wymieni magnesy ;-) znalazłem takie coś na necie i bd we wtorek do nich dzwonił bo świeta http://www.elektronika-motocyklowa.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_MX_1994 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 że już nikt nie daje rady to trzeba reanimować temat o to moje magneto http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/43091161b6a60256.htmlna czerwono zaznaczyłem brak magnesu po prostu w ogóle nie przyciąga metalowych rzeczy a po drugiej stronie jest elegancki magnes więc teraz tak skąd wsiąść magneto albo kto to regeneruje bo jeden spec się tego nie podjął co robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_MX_1994 Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 do zamknięcia moja maleńka już lata i ma się dobrze ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi