viperPL Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 (edytowane) Witam po długiej przerwie. Wydaje mi się, że temat po części jest "mechaniczny", więc umieszczam w tym a nie innym dziale.Czy ktoś miał okazję przekonać się osobiście, że w Rieju 124 4T jak i w tytułowych modelach Yamaha silniki sa identyczne? Polski internet niestety nie posiada wiedzy na ten temat. Zagraniczny posiada jedynie szczątkową i nie nadaje sie to jako żródło pewnej wiedzy - a eksperymentowanie jest zbyt drogie :). Ps. Gdzieś wyczytałem, że elementy magneta różnią się wymiarami. Może to ktoś potwierdzić lub obalić? Pozdrawiam. Edytowane 12 Lutego 2013 przez viperPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 (edytowane) pomyłeczka :)EDIT - silnik w Rieju jak i Yamaha YBR 125 to włoski Minarelli.Idź tym tropem. Edytowane 12 Lutego 2013 przez hikor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Re. "Rieju RS2 125 wyposażony jest w 4-suwowy silnik YAMAHA" - to wiem, bo nawet na pokrywie ma ten Rieju napis "Yamaha". Tylko czy to jest to samo co w YBR, XT125 itd? Czy jest identyczna śrubka w śrubkę - bo zewnętrznie wygląda na to, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi