Hofrat_2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Widzę, że zainteresowanie rośnie. :) :) :)Tak jak napisał Eliasz jedziemy na 100% dokładnie cztery moto. Korzeń, jeśli chodzi o prędkość przelotową to jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło i nie zdarzy kogokolwiek zostawić jedziemy razem i tak dopasujemy prędkość żeby nikt nikogo nie musiał gonić lub jechać ponad swoje możliwości to ma być przyjemność a nie stres.Jedyny problem to zakwaterowanie pamiętajcie, że to jest długi weekend Majowy i z noclegiem robi się coraz ciaśniej.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eliasz Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Siema Korzeń,podpisuję się pod słowami Hofrata, jedynie bedziemy zap....... do sklepu po browar :laugh: chętnych zapraszamy pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzeń Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Świetnie, w takim razie zaczynam negocjacje z moją kobietą :) żeby się nie okazało, że mamy plany o których jeszcze nic nie wiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlamichala Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Jestem coraz bardziej zainteresowany;)Podajcie proszę namiar na miejsce, w którym macie rezerwację i na jakie dni je zrobiliście. Napiszę w to samo miejsce.Wyjazd planujecie na 28 kwietnia czy dopiero 1 maja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eliasz Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Hej dlamichala, to może od początku ruszam z wawy 30/04 lecę na wieczorek zapoznawczy do Hofrata ( nysa ) tam nocuje. 01/05 ruszamy w 4 motocykle do Pragi ( trasa do obgadania ) noclegi mamy zaklepane tu http://orchidpension.com/En/ gdyby nie było miejsc to zawsze można poszukać czegoś nowego. Ja mam rezerwacje do 04/05 a Hofrat do 03/05 bo musi wcześniej wrócić do domu. Korzeń a jak twoje rozmowy z lepszą połową ???? :) Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzeń Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) Korzeń a jak twoje rozmowy z lepszą połową ???? :) Pozdr, wczoraj rozmawialiśmy, na wyjazd mam zgodne, złożyłem podanie i trzy zdjęcia i numery do kolegów i mogę jechać ;) ale.... chyba pojadę sam bo ja mogę w terminie 3-5 maja, a widzę, że umawiace się na wcześniej.jestem sam w pracy i nie ma szans na urlop :/ Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez korzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlamichala Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Hej dlamichala, to może od początku ruszam z wawy 30/04 lecę na wieczorek zapoznawczy do Hofrata ( nysa ) tam nocuje. 01/05 ruszamy w 4 motocykle do Pragi ( trasa do obgadania ) noclegi mamy zaklepane tu http://orchidpension.com/En/ gdyby nie było miejsc to zawsze można poszukać czegoś nowego. Ja mam rezerwacje do 04/05 a Hofrat do 03/05 bo musi wcześniej wrócić do domu. Pozdr, A jaki macie plan podróży w ogóle?Chcecie dojechać do Pragi w dniu 1.05 i dam spędzić czas do 4.05?Czy też robicie objazdówkę? Ja chętnie spędzę w Pradze z 2 dni, ale chciałbym zobaczyć coś jeszcze. Może Brno... W sensie takim, że jak już jadę na moto, to bym na nim pojeździł po okolicy. Jak tylko sama Praga to lepiej pociągiem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eliasz Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 hej dlamichala,napewno chcę zaliczyć drogę 100 zakrętów , skalne miasto, piekielne doly, praga. jak chcesz to możemy być w padze do 03/05 a potem pojechać do brna olomunca i ostravy i wtedy trzeba by było poszukać noclegu gdzieś. Jeszcze nie mamy z Hofrate w 100% zaplanowanej trasy - zaproponuj coś a pewnie się dogadamy. możemy też wracać do wawy przez brno itd. pamietaj proszę że po pradze ciężko się jeżdzi i drogo parkuje dlatego zostało wybrane to miejsce. pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlamichala Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 hej dlamichala,napewno chcę zaliczyć drogę 100 zakrętów , skalne miasto, piekielne doly, praga. jak chcesz to możemy być w padze do 03/05 a potem pojechać do brna olomunca i ostravy i wtedy trzeba by było poszukać noclegu gdzieś. Jeszcze nie mamy z Hofrate w 100% zaplanowanej trasy - zaproponuj coś a pewnie się dogadamy. możemy też wracać do wawy przez brno itd. pamietaj proszę że po pradze ciężko się jeżdzi i drogo parkuje dlatego zostało wybrane to miejsce. pozdr, Ok. Popatrzę na mapy i coś zaproponuję.Rozumiem, że na obecną chwilę Wasz plan jest taki:w drodze z PL do Pragi coś zobaczyć np. skalne miasto (1 dzień)spędzić w Pradze 2-3 dni bez motow drodze powrotnej coś zobaczyć (trasa na 1-2 dni)tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eliasz Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Ok. Popatrzę na mapy i coś zaproponuję.Rozumiem, że na obecną chwilę Wasz plan jest taki:w drodze z PL do Pragi coś zobaczyć np. skalne miasto (1 dzień)spędzić w Pradze 2-3 dni bez motow drodze powrotnej coś zobaczyć (trasa na 1-2 dni)tak? jesli jestesmy przy trasie to może zrobimy tak1 maj - nysa , droga 100 zakrętów, skalne miato i wyjscie w pragę na piwko :biggrin:2 maj - zwiedzamy pragę3 maj - piekielne doły ( pożegnanie z Hofratem ) dlamichala my wracamy do pragi4 maj - brno itd. ( nocleg koło granicy ) panowie jak wam się podoba trasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlamichala Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 jesli jestesmy przy trasie to może zrobimy tak1 maj - nysa , droga 100 zakrętów, skalne miato i wyjscie w pragę na piwko :biggrin:2 maj - zwiedzamy pragę3 maj - piekielne doły ( pożegnanie z Hofratem ) dlamichala my wracamy do pragi4 maj - brno itd. ( nocleg koło granicy ) panowie jak wam się podoba trasa Dla mnie super:)W weekend wrzucę to sobie na mapkę jeszcze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eliasz Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Dla mnie super:)W weekend wrzucę to sobie na mapkę jeszcze:) no widzisz ze mna jak z dzieckiem za rączkę i do knajpy :laugh:dlamichala a jak twój nocleg zaklepałeś ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlamichala Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Jeszcze nie klepałem.Sprawdzałem podaną przez Ciebie stronę hotelu i wygląda na to, że mają tylko 3 i 4 osobowe pokoje.Wy wzięliście 4kę czy jakoś inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eliasz Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 my mamy rezerwację 2 x 2 ( ja jadę z żoną a hofrat z bratem )w tym pensjonacie są pokoje 1,2,3,4 osobowe napisz do nich maila w tej sprawie pewnie dziś będzie odpowiedz na zapytanie gdyby nie było to można poszukać nowego miejsca noclegowego my mamy rezerwację 2 x 2 ( ja jadę z żoną a hofrat z bratem )w tym pensjonacie są pokoje 1,2,3,4 osobowe napisz do nich maila w tej sprawie pewnie dziś będzie odpowiedz na zapytanie gdyby nie było to można poszukać nowego miejsca noclegowego sprawdziłem i nie maja wolnych jednoosobowych pokoi :mad: więc co robimy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlamichala Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 (edytowane) my mamy rezerwację 2 x 2 ( ja jadę z żoną a hofrat z bratem ) sprawdziłem i nie maja wolnych jednoosobowych pokoi :mad: więc co robimy ???To może jedna dwójka dla Was i jedna trójka dla mnie i Hofrata z bratem? EDIT:Odnośnie planu wycieczki:1 maj - nysa , droga 100 zakrętów, skalne miato i wyjscie w pragę na piwko :biggrin:2 maj - zwiedzamy pragę3 maj - piekielne doły ( pożegnanie z Hofratem ) dlamichala my wracamy do pragi4 maj - brno itd. ( nocleg koło granicy ) Z Piekielnych dołów to nie opłaca się już jechać z powrotem do Pragi, bo to jest przy granicy z PL.Niestety przyznaję się bez bicia, że nie przysiadłem nad trasą w weekend :(Postaram się wkrótce wrzucić to na mapkę, żeby mieć jakiś pogląd... EDIT2:Obecna orientacyjna trasa wyglądałaby tak:https://maps.google.pl/maps?saddr=Warszawa&daddr=Nysa+to:Praga,+Czechy+to:Cvikov,+Czechy+to:Brno,+Czechy+to:Ostrawa,+Czechy+to:Warszawa&hl=pl&ll=50.401515,16.040039&spn=4.300137,12.491455&sll=51.953751,19.134379&sspn=8.318423,24.98291&geocode=FSz2HAMdBZ9AASkBn4aaZsweRzH80-qIKr7wcg%3BFW5MAgMdsm0IASnLiCd_BMQRRzEW_rbz8vXupA%3BFZIX_AIdqU3cACmLeXAJnJMLRzGQQBZmD68ABA%3BFWnMBgMd10ffACkhjbue3BQJRzEtesbHuEIJvw%3BFTSo7gIddWb9ACkRUT_AOpQSRzGwsRRmD68ABA%3BFfs0-AId_KkWASmd5yQxalgRRzFEkZ6f-3MZiQ%3BFSz2HAMdBZ9AASkBn4aaZsweRzH80-qIKr7wcg&oq=War&t=h&mra=ls&z=7 Warto ją zooptymalizować jakoś;) Może jakieś inne miejsca warte odwiedzenia? Edytowane 15 Kwietnia 2013 przez dlamichala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi