czeskii Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Witam posiadam CBR sc28 z 92 r.W serwisówce napisane jest, że do lag wchodzi 509 ml.Wiadomo, że dokładnie nie wyleje całego oleju z lag. Niedawno robiłem uszczelniacze bo sie pociły,Wymieniłem odrazu olej na 10W repsol. Na forum powiedzieli mi, że do lag 550 ml wchodzi, ale po wlaniu takowej ilosci lagi sie prawie nie uginały. Dzisiaj chciałem sprawdzić suwmiarką od górnej krawędzi lagi do lustra oleju czy wlałem dobrą ilość.W serwisówce jest, że ma być 110mm od krawędzi do lustra oleju. Oczywiscie z w ladze został tylko damper, spręzyna została wyjęta. Niestety nigdzie nie pisze czy damper ma byc rozciagniety czy razem z lagą scisniety max do dołu. Na poczatku mierzyłem ze scisnietym do dołu i zalanym 550ml olejem, odleglosc miedzy krawedzią a lustrem oleju to bylo okolo 40 mm.Poźniej zmierzyłem z rozciągniętym damperem to pomiar wynosił coś koł 70-80 mm. Postanowiłem odsączyć olej, ustawić miarke na głębokość 110 mm i wlać tyle oleju aż dojdzie do tych 110 mm. I moje pytanie: jak wkońcu trzeba to zmierzyć z damperem rozciągniętym czy scisnietym do dołu na równo z górną krawędzią lagi ? Może ktoś wymieniał olej w tym modelu. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi