Skocz do zawartości

Harley softail czy -honda valkyrie-Potrzebuje porady

irek köln
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam a mam takie pytanko widze ze koledzy z doswiadczeniem,rozne maja opinie mysle ze macie racje piszac ze dlugo niejezdzilem to softail jest za ciezki

ale cos wam powiem zaraz kasa sie rozejdzie i niebedzie ani kasy ani motoru mysle ze moge spokojnie moglbym kupic motor ale nie koniecznie mosze odrazu jechac nim na ulice mam wiele miejsca a do jazdy na poczatek moge kupic cos powiedzmy tanszego za 500eur zeby nabrac wprawy,wczoraj dostalem oferte z opola od prywatnego sprzedawcy ma do sprzedania rod kinga bordowy metalic widzialem go w zeszlym roku na allegro b ladny wyroznial sie odrazu od innych motocyklow na allegro...hmmm cena wysoka 75tys bez dodatkow jak gosc napisal moze sprzedac za 60tys

i tu sie nasuwa pytanie,co wedlug was jest lepsze praktyczniejsze i mniej awaryjne road king czy heritage softail.Prawde mowjac b mi sie podoba softail -te opinie na roznych forach sprawjaja ze troche sie waham co do harego gdyz pisza ze sa awaryjne chlodzone powietrzem traca moc latem jak jest goraco

pytam o wszystko bo niechce wtopic kasy i bede zawiedziony .acha ogladalem te honde valkyrie,piekna maszyna b ciezka gosc niedal sie przejechac ale jechalismy razem on prowadzil,tak to jest z niemcami,brak nanich slow.....pozdrawiam wszystkich i dziekuje za podpowiedzi mysle ze jak zdecyduje sie na kupno w Polsce to napewno poprosze kogos zeby zemna pojechal i doradzil,oczywiscie nie zadarmo-

Nic nie jest na rzeczy,znam to moto i właściciela osobiście.Nie pierwsze takie moto on sprzedaje.A do nowego zawsze zakupuje full dodatków i z tego robi się wysoka cena.Po zdjęciu kilku[kilkunastu] można cenę obniżyć.A dodatki to nie jakieś podróby tylko wszystko z oryginalnego katalogu .

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

:banghead: :banghead: :banghead: Witam dawno tu nie zagladalem,wybor motocykla o ktorym pisalem,zasiegalem rad,doswiadczonych kierowcow

tu na forum wysluchalem wszystkich kolegow jedni byli za hd inni za valkyria--Wybor padl na--za chwile napisze co kupilem-

W köln gdzie tymczasowo mieszkam udalem sie do salonu..

Triumph. Na wystawie stalo, tzn stoi do dzisiaj 7 harleyow 0d 2003 roku do 2008.3 softail wersja na 100lecie

2003 rok za 15,800 eur.i pozostale to fat boy 2 sztuki 2004 rok za 13.tys eur.i dwie elektry 2004 rok po 18tys eur.

Ale stylu za tymi wszystkimi motocyklami crosowymi i innymi stala valkyria z 98roku cena 7500eur.

Wszystkie hd zostaly wstawione do sprzedazy komisowej,hona tez salon wielki obsluga zaraz mi kawke zrobila

i przystapilismy do wstapnych rozmow,Piekny ten harley mowie do wlasciciela bordowy metalic troche cena wysoka

gosc mowi ze to cena wlasciciela nie ich oni bjoratylko prowizje -Ale skoro tak sie pan uparl na tego harleya to moze zrobi pan jazde prubna.Serce zabilo jak dzwon-Mowie ok-wyprowadzili wszystkie 7 sztuk syn moj nie mogl sie nadziwic adrenalinka skoczyla

zapalili tego bordowego piekny bass i praca silnika usiadlem za sterami stylu usiadl pracownik cobym nie prysnol do Polski

i pojechalismy 15km w jedna strone wrocilismy autostrada.Wrazenie super.Elektra przejechalem sie jakies 2km wielki motor.

Reszte maszyn poprubowalem na placu po 15 minut.To ktorego pan bierze panie Wisniewski pyta wlasciciel

mowie ze chyba tego bordowego,to co piszemy umowe.Piszemy mowie-i tak sobie chodze potym salonie ogladam

i przyszedl pan inny pyta co pan kupuje mowie ze tego softaila ,pyta dlaczego wybor padl na hd.Mowie ze to moje marzenie bylo itd a nie sprubuje pan tej Hondy pyta,Artur syn moj mowi , dawaj ojciec zobaczymy.wyciagneli na dwor maszyne,blysk w oku piekna

to co jedziemy pyta,jedziemy mowie.Pojechalismy ale gosc prowadzil w jedna strone jak ruszylismy malo nie zgubilem czapki i sandalow----niesamowita moc przyspieszenie pojechalimy na utostrade 40 km w jedna strone gosc zasuwal 160 -170 myslalem ze zwieracze mi puszcza.Na parkingu przesiadka ruszam gasnie,raz drugi powoli gosc mowi ok jedziemy 80 na godz gosc mnie klepie i pokazuje zegarek ze zaraz zamykaja a on ma klucze i ruszylimy do przodu 13o wiecej powiem szczeze sie balem

zajechalismy troche mnie trzepalo z nerwow ale syn mowi ze on chce sie zemna przejechac no to pojechal z wlascicielem 2 km.wrocili------------------------I TAK STALEM SIE WLASCICIELEM------------------valkyrie za 6900eur przebieg 40tys od prywatnego wlasciciela-Co powiedzial na koniec wlasciciel salonu-Wszyscy oddaja hd i bjora mocniejsze maszyny

to tylko legenda a frajda z jazdy lepsza valkyrja niz hd-Wiec pozostaje tylko patrzec na legende przez wystawowe okno-Pozdrawiam wszystkich w krotce wrzuce fotki - :)

Edytowane przez irek köln

no widzisz :) , myślę że nie będziesz żałował , naprawdę żaden HD niema nic lepszego od czegokolwiek z Valca , pomimo że niemłoda to zakładam ze następne 10 lat będziesz lał benzynę i latał bezawaryjnie .

pozdrawiam