Skocz do zawartości

Prośba o radę :)

Rekomendowane odpowiedzi

lampy i tak będziesz musiał kupic a to juz dodatkowy koszt poza serwisem z rejestracja, wszystko moze oscylowac pod 5,5-6 tysiecy z serwisem zeby bez strachu jezdzic,. vat marza- daje Ci koles fakture i nie musisz płacic podatku w urzedzie skarbowym, tylko od razu do wydzialu komunikacji jak kwity beda przetlumaczone i bedziesz mial przeglad- a na to sie nie zanosi szybko bez lamp. Ja bym odpuscil, widze ze sie napaliles troche, poczekaj jescze teraz i tak aura słaba wiec wytrzymasz :D a trafi sie coś intratniejszego :P

No jestem podekscytowany bo zawsze marzyłem żeby mieć motocykl :D Mówisz że trafi się coś lepszego? Jeszcze nawet prawka nie mam, dopiero zrobie w przyszłym roku jak zacznie się sezon :P

to się tak nie spiesz, coś fajnego w końcu wyrwiesz

A takie jeszcze mam pytanie czy gdybym zmienił zdanie i wybrał NSR to czy większa moc odbija się dużo na spalaniu, oraz jaki rocznik motocykla szukać? Dostępne są w większości roczniki 2001 :) Tak poczytałem więcej to zacząłem się wahać między cbr a nsr :|

nie jezdzilem nigdy nsr'ka ale napewno wiecej pali niz cbr i wiecej potrzebuje na serwis- chodzi głownie o remont silnika. Wszystko masz w necie. Poszukaj jeszcze alternatyw, Mały wybór z posród 125 ale moze ybr 125 ? bo r125 to już chyba za drogie sa

r125 ładna maszyna, ale niestety nie na moją kieszeń w chwili obecnej :( bo tych nsrek nie produkują już i za 4tyś są roczniki 2000-2001 czyli według mnie stare. W tej cenie są cbrki z 2007r i młodsze np 2008 z wtryskiem paliwa.

http://allegro.pl/ho...2796000390.html nsr 2001r

http://allegro.pl/ho...2783931531.html cbr 2007r

http://allegro.pl/ho...2795110095.html cbr 2007r

http://otomoto.pl/honda-cbr-125r-model-2008-M3455939.html

Najbardziej dostępne są cbrki.

Edytowane przez mirage

Motocykl konkretniejszy to i cenę trzyma w inny sposób. Bez przesady z tymi remontami w nsr przecież nie każdy 2 sów to cross :dry:. Wystarczy popatrzeć na linki z aukcji i porównać cbr do nsr... nsr wygląda jak motocykl a cbr jak rower z silnikiem.

Edytowane przez na koło

Ale czy warto inwestować w 11stoletnią nsr? Na zdjęciach wygląda jak nówka, ale jest sprowadzona, a wiadomo jak to robią. Powypadkowy, odnowią żeby to jakoś wyglądało, licznik cofną i na sprzedaż jako nówka niebita :) Te NSRka mi się podoba, tylko trochę mnie niepokoi jej wiek :) A może jest jak dobre wino, stare, ale dobre? :)

Chcesz Cbr to kup i się ciesz, znudzi się to sobie zmienisz i tyle. Ja nie mówię, że to zły motocykl tylko odnoszę się w sposób taki jak bym sam był na etapie kupna. Wjeździsz się to pomyślisz może nad czymś mocniejszym. Motocykl jest na pewno dobry a wkład finansowy w serwis takiej cbrki jest minimalny więc jak się podoba to nie ma co dłużej rozkminiać ;)

No ale piszecie, że nsrka mocniejsza, no bo ma te 15koni więcej. A tyle tych cberek jest, że nie wiem którą wybrać :D Który rocznik jest dobry? Z tego co pamiętam to od 2008r są produkowane z wtryskiem czyli podobno lepiej. A nsr jest większa od cbr? Czytałem, że wysocy(+180) ludzie narzekają że jest mała(cbr) a ja mam ponad 180 i nie chcę wyglądać jak jakaś małpa :D

Na 500-600 raczej nie dozbieram bo mam też inne wydatki, po za tym muszę mieć 18 żeby robić kategorię prawka A, a A1 już mogę mieć. Nie chodzi mi o rozwijanie dużych prędkości :> Poza tym skoro nie mam obycia z motocyklami to chyba lepiej zaczynać od słabszego?

Edytowane przez mirage

:banghead: kupujesz moto, a prawka nie masz? znam takich. Kiedy 18 bedzie?

Sluchaj dam Ci rade, nie spiesz sie, bo zalowac bedziesz. 125ccm to nie tylko brak predkosci, ale tez brak frajdy z jazdy.

Tak prawde mowiac to 125 w sportach zostalo stworzone tylko dla wyscigow, zeby taka kategoria pojemnosci byla, ale oni to wykorzystywali w 101%.

Kiedys na WSKach to sie bez prawka jezdzilo i bylo ok to samo z MZ. Jak juz tak sie palisz na 125 to kup sobie lepiej crossa i baw sie na polu, wtedy te 125 to bedzie frajda z jazdy.

Pozdrawiam.

W czerwcu będę miał 18. Ale np 130km mi styknie, nie jestem demonem prędkości. Na większy motur nie będę miał raczej kasy więc muszę się zadowolić tym na co mnie stać :) Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :P Nie ma u mnie torów crossowych, a lasy są proste jak cycki gimnazjalistki, zero wzniesień, no i hałasuje jak cholera :> Staram się wybrać już jakiś motor żeby być zdecydowanym, a nie później jak opętany szukać.

Kolegę iks ponosi fantazja. Jak mirage mówi, że mu styka bo nie ma w ogóle doświadczenia na czymkolwiek to niech bierze 125, załapie podstawy to sobie zmieni na większy. A z tym kiblem zamiast wyżej wymienionych modeli to już w ogóle zaszalałeś.