cinekban87 Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 lampy i tak będziesz musiał kupic a to juz dodatkowy koszt poza serwisem z rejestracja, wszystko moze oscylowac pod 5,5-6 tysiecy z serwisem zeby bez strachu jezdzic,. vat marza- daje Ci koles fakture i nie musisz płacic podatku w urzedzie skarbowym, tylko od razu do wydzialu komunikacji jak kwity beda przetlumaczone i bedziesz mial przeglad- a na to sie nie zanosi szybko bez lamp. Ja bym odpuscil, widze ze sie napaliles troche, poczekaj jescze teraz i tak aura słaba wiec wytrzymasz :D a trafi sie coś intratniejszego :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirage Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 No jestem podekscytowany bo zawsze marzyłem żeby mieć motocykl :D Mówisz że trafi się coś lepszego? Jeszcze nawet prawka nie mam, dopiero zrobie w przyszłym roku jak zacznie się sezon :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekban87 Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 No jestem podekscytowany bo zawsze marzyłem żeby mieć motocykl :D Mówisz że trafi się coś lepszego? Jeszcze nawet prawka nie mam, dopiero zrobie w przyszłym roku jak zacznie się sezon :Pto się tak nie spiesz, coś fajnego w końcu wyrwiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirage Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 A takie jeszcze mam pytanie czy gdybym zmienił zdanie i wybrał NSR to czy większa moc odbija się dużo na spalaniu, oraz jaki rocznik motocykla szukać? Dostępne są w większości roczniki 2001 :) Tak poczytałem więcej to zacząłem się wahać między cbr a nsr :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekban87 Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 nie jezdzilem nigdy nsr'ka ale napewno wiecej pali niz cbr i wiecej potrzebuje na serwis- chodzi głownie o remont silnika. Wszystko masz w necie. Poszukaj jeszcze alternatyw, Mały wybór z posród 125 ale moze ybr 125 ? bo r125 to już chyba za drogie sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirage Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 (edytowane) r125 ładna maszyna, ale niestety nie na moją kieszeń w chwili obecnej :( bo tych nsrek nie produkują już i za 4tyś są roczniki 2000-2001 czyli według mnie stare. W tej cenie są cbrki z 2007r i młodsze np 2008 z wtryskiem paliwa. http://allegro.pl/ho...2796000390.html nsr 2001rhttp://allegro.pl/ho...2783931531.html cbr 2007rhttp://allegro.pl/ho...2795110095.html cbr 2007rhttp://otomoto.pl/honda-cbr-125r-model-2008-M3455939.html Najbardziej dostępne są cbrki. Edytowane 21 Listopada 2012 przez mirage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 (edytowane) Motocykl konkretniejszy to i cenę trzyma w inny sposób. Bez przesady z tymi remontami w nsr przecież nie każdy 2 sów to cross :dry:. Wystarczy popatrzeć na linki z aukcji i porównać cbr do nsr... nsr wygląda jak motocykl a cbr jak rower z silnikiem. Edytowane 21 Listopada 2012 przez na koło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirage Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Ale czy warto inwestować w 11stoletnią nsr? Na zdjęciach wygląda jak nówka, ale jest sprowadzona, a wiadomo jak to robią. Powypadkowy, odnowią żeby to jakoś wyglądało, licznik cofną i na sprzedaż jako nówka niebita :) Te NSRka mi się podoba, tylko trochę mnie niepokoi jej wiek :) A może jest jak dobre wino, stare, ale dobre? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Chcesz Cbr to kup i się ciesz, znudzi się to sobie zmienisz i tyle. Ja nie mówię, że to zły motocykl tylko odnoszę się w sposób taki jak bym sam był na etapie kupna. Wjeździsz się to pomyślisz może nad czymś mocniejszym. Motocykl jest na pewno dobry a wkład finansowy w serwis takiej cbrki jest minimalny więc jak się podoba to nie ma co dłużej rozkminiać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iks Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 na co sie pchac na 125ccm? nie lepiej dozbierac poczekac i te 500-600 kupic? a uwierz mi, ze zamiast takiej cbr czy nsr 125 to lepiej kup sobie kibel. Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirage Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 (edytowane) No ale piszecie, że nsrka mocniejsza, no bo ma te 15koni więcej. A tyle tych cberek jest, że nie wiem którą wybrać :D Który rocznik jest dobry? Z tego co pamiętam to od 2008r są produkowane z wtryskiem czyli podobno lepiej. A nsr jest większa od cbr? Czytałem, że wysocy(+180) ludzie narzekają że jest mała(cbr) a ja mam ponad 180 i nie chcę wyglądać jak jakaś małpa :D Na 500-600 raczej nie dozbieram bo mam też inne wydatki, po za tym muszę mieć 18 żeby robić kategorię prawka A, a A1 już mogę mieć. Nie chodzi mi o rozwijanie dużych prędkości :> Poza tym skoro nie mam obycia z motocyklami to chyba lepiej zaczynać od słabszego? Edytowane 21 Listopada 2012 przez mirage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iks Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 :banghead: kupujesz moto, a prawka nie masz? znam takich. Kiedy 18 bedzie?Sluchaj dam Ci rade, nie spiesz sie, bo zalowac bedziesz. 125ccm to nie tylko brak predkosci, ale tez brak frajdy z jazdy.Tak prawde mowiac to 125 w sportach zostalo stworzone tylko dla wyscigow, zeby taka kategoria pojemnosci byla, ale oni to wykorzystywali w 101%.Kiedys na WSKach to sie bez prawka jezdzilo i bylo ok to samo z MZ. Jak juz tak sie palisz na 125 to kup sobie lepiej crossa i baw sie na polu, wtedy te 125 to bedzie frajda z jazdy. Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirage Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 W czerwcu będę miał 18. Ale np 130km mi styknie, nie jestem demonem prędkości. Na większy motur nie będę miał raczej kasy więc muszę się zadowolić tym na co mnie stać :) Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :P Nie ma u mnie torów crossowych, a lasy są proste jak cycki gimnazjalistki, zero wzniesień, no i hałasuje jak cholera :> Staram się wybrać już jakiś motor żeby być zdecydowanym, a nie później jak opętany szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Kolegę iks ponosi fantazja. Jak mirage mówi, że mu styka bo nie ma w ogóle doświadczenia na czymkolwiek to niech bierze 125, załapie podstawy to sobie zmieni na większy. A z tym kiblem zamiast wyżej wymienionych modeli to już w ogóle zaszalałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iks Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 pytales o rade? moja rade znasz. w czerwcu masz 18, moim zdaniem poczekaj, ale i tak zrobisz jak chcesz.. Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi