tomek1234 Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Witam wszystkich szanownych forumowiczów.Jeżeli to nie to forum to z góry przepraszam.Mam problem ze skręceniem rączki gazu w SUZUKI MARUDERVZ800 DESPERADO rocznik 1999.Otóż rączka jest zakończona niklowaną nasadą, którą możnaodkręcić śrubą znajdującą się po jej środku.Miałem pod gumową osłaną rączki wystający biały plastik -widoczny był pomiędzy nasadką a ową osłoną. Mam też troszkęluzu - tzn. ściskając rączkę z gazu można przesuwać ją troszkęw lewo i w prawo. Myślałem że ten luz jest spowodowanytym wystającym plastikiem.Chcąc pozbyć się luzu zabrałem się za rozkręcanie - zacząłemod tej niklowanej nasady. Wykręciłem całą śrubę z nasadą.I właśnie - kiedy wykonywałem ostatnie ruchy śrubokrętem usłyszałemjak coś wypadło w środku rączki. Pomyślałem , że zapewne to jakaśnakrętka, w którą wkręcona była śruba.Chcąc ponownie przykręcić nasadkę pojawia się problem - nie mamdo czego - śruba wchodzi cała w rączkę i tyle.Nie widzę co jest w rączce bo kiedy odkręciłem nasadę to zobaczyłem, że rączkajest zaślepiona jakąs czarną gumą. Boję się to wyciągnąć, żebyjeszcze bardziej czegoś nie zepsuć. Dlatego w desperacji postanowiłem poszukać pomocy na formum.Może wie ktoś z Was jak rozwiązać problem? Za wszelkie pomocne informacje z góry serdecznie dziękujępozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi