RobertPx Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Kompletnie zapomniałem o filmiku. Akcja wygląda następujaco:Czujnik położenia rozrządu reaguje na nacisk, wtedy kontrolka gaśnie.Jeżeli temperatura w momencie odpalania jest bliska zero to mozemy sobie naciskac i nic sie nie dzieje.W miarę jak silnik sie rozgrzewa łatwiej jest ja zgasić. Najpierw wspomogłem sie drewniana koncowka od zmiotki. Potem jak jest cieplejszy to juz mozna palecem ale trzeba użyć dużej siły. W pobliżu temperatury 100 - 120F wystarczy lekki dotyk do zgaszenia kontrolki. Po osiągnięciu wyższych temperaturach końcówka sama gaśnie. Wygląda na to że jakiś element w sensorze rozszerza sie pod wpływem temperatury. Założyłem inny sensor (używany) i kontrolka zachowuje sie normalnie. Jeszcze przypomina o tym ze był błąd (tak bedzie przez 50 odpaleń) ale potem gaśnie. Wszystko wygląda tak jak powinno być. Dzięki wszystkim zaangażowanym w zlokalizowanie usterki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi