Piotr Kowalczyk_61559 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Witam wszystkich. Dostałem od dziadka do sprzedania na złom (oby nie ) 3 motocykle: PZL (125), Romet 125 400a, Jawa 350 ts, w najlepszym stanie jest Jawa, nie ma przedniego koła, łańcucha, obrotomierza . I moje pytanie czy z tych dwóch pozostałych mogę wziąć jakieś części np, kranik, łańcuch, koło, akumulator ?Jak mam odpalić Jawe bez kluczyka? Dziadek nie stety nie miał kluczyka ( dawno nie jeździł i zgubił ). Jak mam w ogóle sprawdzić co jest popsute a co nie ? Jak uruchomicć motor ?Ps. brakuję większej liczyby części ale to tylko estetyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldsmoto Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 (edytowane) A sprawdzałeś, czy chociaż wał się kręci, czy ma iskre ? Poszukaj schemat instalacji elektryczne, odpowiednie polaczenie kabelkow przy stacyjne i iskra się znajdzie :) albo po prostu kup kluczyk z wysylką okolo 9 zł. Jak nie bedzie iskry to najprawdopodobniej będzie to zaśniedziały przerywacz. gaźniki/kraniki mogą być zasyfiałe. Paliwo to oczywiście mieszanka. Myslę, ze zanim się do tego zabierzesz, to trzeba by było troche o tym poczytać. "naprawa motocykli zabytkowych" wyleciał mi z głowy autor, ale na pewno ktoś wie o jaką książkę mi chodzi. Rzyczę udanej lektury i powodzenia w uruchamianiu motocykli :) BTW. Maniak ASG ? :D Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez oldsmoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Kowalczyk_61559 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Maniak maniak xD, jawę już odpuściłem, za dużo pracy, za dużo wachy pali, wybrałem Mińska, kopnąłem 2 razy i odpalił a stał chyba z 5 lat, tylko świece wytarłem, benzynki pod nią i kopę raz, ładnie mu się odbiło, drugi gaz i poszło xD. Tylko teraz koło do tyłu i jazda w teren. Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldsmoto Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 To super jak motorki śmigają :) Tak troche odchodząć od tematu, ja też wyjeżdżam na ASG z jakich terenów pochodzisz ? :D i czym strzelasz (fps) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Kowalczyk_61559 Opublikowano 3 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Świętokrzyskie, mam MP5 cm.041j 400FPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazda82 Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 A co z tym PZL 125 ? masz go jeszcze - podeślij zdjęcia na: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krycha_ Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 A co z Jawą się dzieje? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi