marzio93 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Witam . Mam taki problem otóż nie dogrzewa się mi silnik, od momentu odpalenia chłodnice od razu robią się grzeją . Wyjąłem termostat z motocykla i sprawdziłem we wrzątku - jest sprawny ,ładnie się otwiera i zamyka. Więc w czym rzecz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doomi Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 to że się we wrzątku otwiera nie świadczy jeszcze że termostat jest sprawny. Jeśli w pełni otwiera się przy np. 50 stopniach - we wrzątku też się otworzy a nie pozwoli zagrzać silnika.Test z wrzątkiem jest dobry żeby sprawdzić jeśli silnik się grzeje i masz podajrzenia ze termostat nie puszcza na chłodnicę. U ciebie jest na odwrót. Cytuj Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi