dervozavilus Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Pytanie jest następujące. Czy w przypadku wyceny wartości ubrań, ubezpieczyciel ma z góry nakazane w jaki sposób wyceniać, czy kwestia jest otwarta i wedle uznania może wycenić na podstawie np. cen u dystrybutora, średnich cen rynkowych lub nawet promocyjnych cen w sklepach internetowych?Konkretnie w moim przypadku ubezpieczyciel (Allianz) wycenił mi kurtkę na podstawie promocji w jednym ze sklepów internetowych. Problem w tym, że chcę kupić inną kurtkę niż miałem, a to się wiąże z wyższą dopłatą przy takiej wycenie. Czy mam się o co kłócić? Są jakieś zapisy na ten temat? PozdrawiamCzarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość małaMi Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Mój mąż uszkodził kurtkę, buty,spodnie,kask i buty. Kurtka sprowadzona z USA w lutym, wycofana ze sprzedaży koszt w salonie przed wycofaniem 3,5 tyś. Koszt sprowadzenia 1,5pln - ubezpieczyciel wypłacił 2 tyś pln -kurtka lekko przetarta na barku, spodnie 500pln tyle ile kosztowały nowe, kask nowy 550pln- użytkowany 3 lata wypłacili 350pln, buty nowe wypłacili 350pln. Musisz dogadać się z rzeczoznawcą, nie ma wyceny na bazie promocji. Zawsze można oddać sprawę do sądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody Q Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 z opowieści wiem ze zawsze trzeba się odwoływać od pierwszych wycen podobno dopiero jakaś 3-4 wycena jest sensowna :) Cytuj "Gdy na drodze za zakrętem Przeznaczenie spotka mnie ... ""...If I'm not back again this time tomorrow, Carry on, carry on, as if nothing really matters. ..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dervozavilus Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Odwołanie już było, załatwione odmownie z informacją, że na http://www.motosprzet.pl jest taniej. Generalnie nie zamierzam na tym zbijać majątku, oczekuję tylko, że nie stracę za dużo na tym wypadku. Właśnie sprawdziłem. Promocja się skończyła i cena wróciła do rynkowej. Zatem pozostaje mi ponowne odwołanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 przynajmniej rozsadnie. mi pzu napisal ze mozna taniej, ja zapytalem gdzie i od tamtej pory pzu w tej sprawie milczy... ;) Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi